4. kolo
29.09.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Lepší La Real doma prohrál s Netopýry brankou Gómeze

Real Sociedad odchází z domácího utkání velmi zklamaný. Prakticky po celý zápas byl aktivnějším a lepším týmem, jenže nedokázal své šance proměnit. Valencii naopak z ojedinělého kontru zachránil Maxi Gómez.

Valencia už za první tři duely LaLigy zažila všechny tři možné výsledky a tentokrát chtěla rozhodně bodovat naplno. Proti ní ale stál velmi silný sok, který zvláště doma umí zahrozit i větším favoritům. Baskický Real Sociedad v sezoně naopak ještě neprohrál a připsal si zatím pět bodů, takže do utkání šel s mírným optimismem. Na obranu Valencie si brousil zuby mladík Isak na hrotu útoku a brankáři Doménechovi bylo jasné, že dnes se rozhodně nudit nebude.

To mu připomínalo také nejslavnější jméno na soupisce domácího týmu, legendární David Silva. Ten Silva, který se proslavil právě ve Valencii. Jeho první rána mu však nevyšla podle představ. O něco zajímavější už byla akce ze 14. minuty, v níž Silva rozehrál do strany a na svižný přízemní centr si naběhl Alexander Isak. Na efekt zakončil patičkou a zamířil jen těsně nad břevno!

Valencia se začala osmělovat prakticky až po třiceti minutách hry. Jako první se do rány vcítil obránce Daniel Wass a jeho tvrdá rána narazila jen na umění brankáře Álexe Remira, který dokázal letící projektil vytěsnit mimo. Pár minut před koncem první půle, která rozhodně nebyla z nejzajímavějších a nejsvižnějších, se obránce José Gayá parádně prohnal kolem obránce, dostal se do vápna a nahrávkou do druhé vlny oslovil nabíhajícího Lee Kang-ina. Ten pálil z první, avšak pouze do dobře zformované obrany.

Ačkoli se oba týmy i v první půli tlačily do zakončení, jejich snaha nevyvolala prakticky žádnou vyloženou šanci. La Real se nehodlal smířit jen s bodem a v zájmu posílení ofenzivy se na trávník dostal Mikel Oyarzabal. Po kratší pasáži se už konečně začaly kupit větší šance.

Deset minut po změně stran se obrana Valencie nedokázala pořádně zorientovat a velký závar musel na poslední chvíli hasit pohotový brankář Jaume Doménech. Toho pořádně vystrašil také Adnan Januzaj, který dostal dobrou nahrávku pramenící z chyby hostující obrany a pálil z pravé strany. Doménech si ale poradil, jeho přízemní pokus vyrazil a se zbytkem mu už jeho obránci pomohli.

Domácí se stále více tlačili před soupeřovu bránu a v jednu chvíli obměnili čtyři hráče najednou. V 74. minutě se do zakončení dostal Mikel Oyarzabal, jenže jeho technický pokus z místa penalty byl tečován těsně nad bránu!

Jenže ani to Realu nestačilo. Naopak, prakticky z protiútoku našel Wass krásným pasem přes šíři hřiště Gayu, který měl moře volného prostoru. Odcentroval před bránu a sledoval, jak Maxi Gómez ve skluzu proměnil! La Real sice nakonec docílil branky, jenže v samém závěru byl gól pro ruku útočícího hráče odvolán.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele