33. kolo
18.04.2021 14:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Yousef En-Nesyri (© AFP)

Sevilla vyhrála na Anoetě 2:1 a vytváří tlak na konkurenty

Do boje o španělský titul se už před týdnem vrátila Sevilla a na Anoetě to výhrou 2:1 potvrdila. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho dokázali v zápase otočit nepříznivý vývoj a navrch ještě spálit obrovské penzum gólových příležitostí.

Kdyby si Sevilla odvážela z Anoety vysokou výhru, nikdo by se nemohl divit. V utkání měla spousty gólovek, které ale trestuhodně zahazovala. Naštěstí pro ní dvě branky na tři body stačily. Lépe vstoupil do zápasu Real Sociedad, který před nedávnem oslavil vítězství v Copa del Rey za sezonu 2019/2020. Na první branku mu stačilo jen šest minut. Elustondo poslal balón do šestnáctky, kde si ho našel Carlos Fernández a střelou k tyči zajistil Baskům vedení. Sevilla se pokusila o okamžitou odpověď a blízko byla po šesti minutách. Susův centr propadl na vzdálenější tyč a En-Nesyri orazítkoval brankovou konstrukci.

Sevilla byla dál nebezpečnější a další akci likvidoval u tyče brankář Remiro. Tlak Rojiblancos gradoval a ve 22. minutě bylo vyrovnáno. Další Susův centr se Fernando snažil prodloužit za sebe, ovšem trefil jen obránce, čímž se mu naskytla možnost rychlé dorážky a ta už byla gólová. A to ještě nebylo všechno. Za další dvě minuty Sevilla dokonala obrat! Gómezova tečovaná střela orazítkovala tyč a En-Nesyri z dorážky poslal Andalusany do vedení.

Sevilla měla v prvním poločase další možnosti jak ještě navýšit skóre, ale pokaždé stál v cestě skvělý Remiro nebo branková konstrukce. Koundého hlavičku reflexivně vyrazil a dorážka Fernanda skončila nad. Fernando mohl celou situaci napravit později, ale zblízka promarnil ještě větší příležitost a trefil jen tyčku.

Real Sociedad jako zázrakem neprohrával vyšším rozdílem a to platilo i po změně stran. Spalování šanci totiž ze strany Sevilly zdárně pokračovalo. V 59. minutě postupoval sám na Remira En-Nesyri, ale koncovku vyřešil katastrofálně a vůbec netrefil branku. Zběsilé neproměňování si doslova žádalo potrestání, ale hra se La Realu vůbec nedařila. Sevilla uhájila výsledek 2:1 až do konce a zůstává ve hře o titul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele