37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Real Sociedad nasázel Valladolidu čtyři góly a přiblížil ho k sestupu

Real Valladolid je zase hodně blízko sestupu a jeho šance na záchranu jsou spíš teoretické. Za předposlední příčku může mimo jiné porážka od Realu Sociedad a naprosto katastrofální první půle. V ní dostal Valladolid dokonce čtyři branky!

Domácí Baskové po výhře zůstávají na pátém místě, takže stále mohou sezonu označit jako mimořádně úspěšnou. V táboře Valladolidu naopak bude vládnout zklamání, protože hosté spadli na předposlední místo a záchrana už není jen v jejich rukách. Na to, jak důležitý duel hosty čekal, do něj vstoupili nadmíru laxně. Hervías sice v páté minutě zahrával velmi solidní přímý kop, ale brankář Remiro perfektně zasáhl.

A o pouhou minutu později začala bouře, která smetla jakékoli naděje hostujících hráčů. La Real podnikl rychlý kontr, který vedl Alexander Isak. Tomu se povedlo míč nejen udržet, ale i projít přes dvojici hráčů až do zakončení. Mladý střelec, o něhož je v Evropě stále větší zájem, zvolil přízemní ránu k tyči a slavil první branku. Za dalších deset minut už byl rozdíl dvojnásobný. Mkel Oyarzabal totiž ustál souboj ve středu pole, nahrál do vápna nabíhajícímu Isakovi a ten z úhlu dokázal propálit brankáře Masipa!

Minuty hrůzy z pohledu hostí dál pokračovaly. Neuplynula ani půlhodina hry, domácí rozjeli další rychlou kombinaci. Ve vápně se Januzajovi povedlo udržet míč pod kontrolou a předat jej Davidu Silvovi. Ten už sice byl ve velkém úhlu, ale přesto dokázal Masipa propálit.

Ten měl co dělat prakticky neustále a po chvíli musel vytáhnout další skvělý zákrok proti Isakově bombě. Na tu ještě stačil. Ale když za další minutu Olaza ve vápně fauloval pronikajícího Isaka, musel čelit penaltě. A s ní si Adnan Januzaj poradil naprosto chladnokrevně - 4:0.

S tímhle výsledkem už se nedalo nic moc dělat. Krátce po začátku druhé půle navíc završil krásnou akci domácích střídající Portu další trefou, která ale pro ofsajd nemohla platit. Hosté se dočkali čestného úspěchu až osm minut před koncem, když centr Hervíase zakončil hlavou Marcos André zvaný Maranhão. Jenže na oslavy už nebylo ani pomyšlení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele