26. kolo
07.03.2021 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mikel Merino (© AFP)

Real Sociedad těsně zvítězil nad Levante 1:0

Páté místo bude i po tomto kole v držení Realu Sociedad. Baskové udolali Levante jediným gólem Mikela Merina, který padl už v 10. minutě utkání. Domácí tým měl spoustu dalších možností, které postupně neproměňoval.

Celý první poločas byl v režii Realu Sociedad, který si postupně vytvořil několik gólovek, ovšem v síti skončila jedna jediná. Ještě před prvním gólem měl velkou tutovku právě Merino, ale jeho ránu zastavila tyč. Opora La Realu se dočkala o dvě minuty později. Oyarzabal si na malém vápně všiml volného Merina, adresoval mu přihrávku a druhý jmenovaný bezpečně zavěsil.

Ve 21. minutě měli domácí obrovskou možnost odskočit soupeři na rozdíl dvou branek. Coke ve vápně fauloval Oyarzabala a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil sám postižený Oyarzabal a branku podruhé v průběhu tohoto týdne vůbec netrefil. A nezůstalo jen u této neproměněné příležitosti. O sedm minut později málem potrestal Duarteho hrubku Isak, jenomže svůj samostatný únik nedotáhl do zdárného konce. Se šancemi Basků se v této fázi zápasu roztrhl pytel a Oyarzabal po tvrdé ráně donutil k zákroku Cárdenase.

I ve druhém poločase si šance vytvářeli domácí a Merino dokonce vstřelil druhý gól, který však nebyl uznán. Jedna gólovka střídala druhou a Baskové ne a ne navýšit skóre. Svěřenci Imanola Alguacila si tím koledovali o vyrovnání, nicméně Levante zdaleka nebylo tak nebezpečné, jako v předchozích zápasech proti Atléticu Madrid. Spalování La Realu pokračovalo až do závěrečného hvizdu a protože hosté se neprosadili ani jednou, nemusí domácí celková výše skóre nijak mrzet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele