5. kolo
03.10.2020 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Real Sociedad si s Getafe poradil snadno díky třem brankám

Real Sociedad San Sebastian neměl s Getafe slitování a zcela jasně si s ním poradil. Hostům nasázel bez milosti tři branky a nechal si za ně doma všechny tři body. A všechny tři góly stály opravdu za to. Getafe naopak především v ofenzivě jasně zklamalo.

Domácí Real Sociedad chtěl ukázat, že se poučil z let minulých a že našel recept, jak si s Getafe poradit. A zvolil k tomu sestavu s oporami jako Portem, Oyarzabalem nebo Isakem. Hosté se spolehli na obvyklé tahouny Cucurellu, Ángela Rodrígueze nebo Cucha Hernándeze. A je pravda, že se hned v začátcích měli hosté co ohánět. Domácí La Real byl totiž v úvodních minutách jasně aktivnějším týmem.

Tečovaný centr zkušeného obránce Gorosabela si v šestnáctce našel Mikel Merino, jehož možná gólovou střelu v pádu zastavil bránící Mauro Arambarri. Hosté si následně poradili i s dorážkou, která by ale stejně zřejmě nemířila mezi tři tyče. Po zajímavé spolupráci mezi Davidem Silvou a Portuem zakončoval druhý jmenovaný jen do brankáře. A pak nastala zlomová situace první půle.

Ve 27. minutě totiž Portu dostal míč na kraj hřiště a snažil se díky centru najít někoho z nabíhajících spoluhráčů. Nenašel, ale vadit mu to nemuselo. Mathias Olivera totiž ve snaze zabránit centru trefil míč rukou a sudí pro jeho výmluvy neměl pochopení. Okamžitě pískal penaltu, k níž se postavil Mikel Oyarzabal. Tíhu odpovědnosti na sobě nedal znát a napálil míč na opačnou stranu, než kam brankář David Soria skákal - 1:0.

Deset minut před koncem se útočník Alexander Isak prodral až k zakončení. Parádní centr se mu povedlo i v pádu hlavičkovat přesně, jenže brankář Soria skvěle vyboxoval balon mimo. Obdobnou akci jsme viděli také na druhé straně. Pár minut po změně stran se k hlavičce po centru od Cucurelly dostal Ángel Rodríguez, jenže jeho zakončení brankář Remiro zkrotil.

O pár minut později se domácím povedlo dát další gól, jenže tentokrát nebyl zcela správně uznán pro ofsajd zakončujícího Portua. Další parádní ránu vymyslel Mikel Oyarzabal, jenže jeho střela prosvištěla jen kousek vedle tyče. Zakončení kapitána Mikela Oyarzabala po brilantní akci Davida Silvy zase nepustil dál obětavý obránce Nyom.

Přeci jen se však domácím povedlo navýšit skóre. V 79. minutě totiž Mikel Merino vyskočil nejvýš na centr Oyarzabala, zpracoval jej a díky své dravosti jej dokázal vměstnat mezi tři tyče. A aby bylo dílo zkázy pro Getafe kompletní, tak si hostujícího brankáře jen o dvě minuty později naprosto jasně a elegantně vychutnal Portu, který unikal obraně a dovolil si luxusní lob. Bylo vymalováno, domácí vyhráli jasně o tři branky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele