17. kolo
03.01.2021 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad remizoval s Osasunou a jeho pozice v TOP 4 se zhoršuje

Konečná remíza 1:1 je pro tým ze San Sebastianu málo. Baskové usilují o pohárové příčky, nejlépe však o Ligu mistrů a dělba bodů pro ně není dobrou zprávou. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila poměrně brzy prohrávali gólem Calleriho, ale na začátku druhého poločasu srovnal Barrenetxea. Další branka až do závěrečného hvizdu nepadla.

Nezáživnou úvodní dvaceti minutovku ukončil až razantní střelou pod břevno Jonathan Calleri, ale nutno podotknout, že tomu předcházel jednak výborný presink Osasuny, ale také nedůraz v defenzívě Basků. Každopádně Osasuna se na Anoetě ujala vedení a pro Real Sociedad to znamenalo problém. Domácí sice okamžitě po inkasované brance zvýšili aktivitu a do konce prvního poločasu měli přes 70% držení balónu, nicméně žádnou velkou šanci si nevytvořili.

Vyrovnání ale přišlo krátce po změně stran. Hned ve 46. minutě odcentroval Portugués, Willian José balón prodloužil a Ander Barrenetxea z malého vápna a bez přípravy rozvlnil síť. Remíza domácím rozhodně nevyhovovala a po hodině hry prověřil hostujícího brankáře nepříjemnou střelou Portugués. I když měl Real Sociedad nadále častěji balón na svých kopačkách, do vyložených gólovek se prakticky nedostával. Osasuna hrála chytře a samozřejmě ze zabezpečené obrany, což domácím činilo potíže.

Nic zásadního nepřinesl ani závěr zápasu, takže nezbývá nic jiného než konstatovat, že Real Sociedad remizoval 1:1 s Osasunou, čímž ztratil body a zkomplikoval si postavení v první čtyřce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele