17. kolo
02.01.2021 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Sevillské derby skončilo překvapivou dělbou bodů

Slavné derby města Sevilla skončilo remízou. V první půli branka nepadla ani jedna, po změně stran se radovaly oba týmy. A rozhodně bylo na co se dívat, protože se hrál velmi ofenzivní fotbal s množstvím šancí, k vidění byly i dvě penalty.

Ta první se udála už v 17. minutě, po úvodní akademické čtvrthodince, kdy se oba týmy spíš oťukávaly ve snaze hlavně neudělat chybu. Jako první ji udělal Lopeteguiho celek. K míči se totiž u vápna dostal Sergio Canales, který však pálil dělovkou těsně vedle tyče! Brankář Bounou si musel dávat dobrý pozor také na Fekira, který dostal chvilku času v okolí penaltového puntíku. Míč ale rovněž poslal těsně vedle.

Ze strany Sevilly to nebyla v prvních minutách žádná hitparáda. A po půlhodině hry mohli hosté dokonce prohrávat. Diego Lainez vymyslel a hlavně provedl krásný centr do vápna, balon se od hostujícího obránce Carlose snesl přímo k číhajícímu Sergiu Canalesovi, jenže jeho tečovaná rána těsně minula prostor mezi třemi tyčemi. Bounou by byl bezmocný.

Takhle to dál nešlo, věděl trenér Lopetegui. Proto hned zkraje druhé půle poslal do boje Youseffa En-Nesyriho. A ten se mu odvděčil perfektně. Jen dvě minuty po svém nástupu totiž využil obrovskou chybu domácí obrany, zachytil tečovaný míč a nahrál jej před bránu. Tam si dobře všiml nabíhajícího Susa, který se štěstím procpal míč do poloprázdné brány.

Jenže Sevilla se neradovala moc dlouho. Loren vběhl do vápna Sevilly s velkou vervou, obránce Diego Carlos byl u míče o chvíli později a fauloval. Sudí ukázal aktivnímu Canalesovi, že může zahrávat pokutový kop a Canales se nemýlil - 1:1.

Po hodině hry se zkoušel prosadit Ocampos, jenže po zmatení obránce Rodrígueze přehodil i celou bránu. Po třech bodech sahali spíš domácí. V 72. minutě totiž obránce Marcos Acuña fauloval ve vápně pronikajícího Fekira a sudí pískal další penaltu! Jenže tentokrát se Bounou vyznamenal a penaltu chytil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele