22. kolo
07.02.2021 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Lionel Messi a Ronald Koeman (© AFP)

Barcelona nezaváhala ani na Betisu, v přestřelce zvítězila 3:2

Fotbalisté Barcelony nezaváhali ani v těžkém zápase na půdě Realu Betis, kde zvítězili 3:2. Utkání splnilo obvyklou normu pěti branek a diváky u televizních obrazovek muselo bavit. Betis po prvním poločase vedl, ale Barcelona stačila otočit. Domácí pak dokázali ještě vyrovnat, ale poslední slovo měl tři minuty před koncem Trincão. Katalánci si pojistili druhé místo za vedoucím Atléticem, Betis musí útok na evropské poháry prozatím odložit.

Na Estadio Benito Villamarín se potkaly dva celky s dobrou formou a také dva ofenzivní týmy, kterým nedělá problém střílení gólů. Konkrétně ve vzájemných zápasech padalo vždy hodně branek a potvrdil to i tento duel. Velkým překvapením bylo rozhodnutí Koemana nechat na lavičce náhradníků Lionela Messiho. Místo něho dostal příležitost v sestavě dánský útočník Braithwaite. Domácí zase nechali na lavičce Sergia Canalese, ale jinak sestava žádné další zásahy nevykazovala.

Pro Barcelonu začal duel poněkud nešťastně, protože už po dvanácti minutách musel trenér Koeman sáhnout ke střídání. Obránce Araújo se zranil a na jeho místo přišel de Jong. Už tak velké problémy se stopery se u hostů ještě prohloubily. Každopádně na první gólové šance se muselo čekat do 25. minuty, než Juanmi v dobré pozici těsně minul branku. Úspěšnější byl až Borja Iglesias, který z pohledu Betisu zakončil pohlednou a především rychlou akci - 1:0.

Těžko říci, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Juanmi na začátku druhého poločasu proměnil šanci, kterou měl. Na ofsajdové hranici se dobře uvolnil, ale pak zblízka narazil na ter Stegena. A tak přišel trest. V 57. minutě se dostal na hřiště Lionel Messi a k prosazení mu stačily pouhé dvě minuty. Messi si navedl balón ke středu hřiště a milimetrově přesnou ranou k bližší tyči překonal Roblese. V dalším vývoji měla Barcelona velké štěstí. V 68. minutě přihrávku Alby Griezmann netrefil, ale za ním dobíhající Víctor Ruiz si vstřelil vlastňáka. Betis prohrával a byl na tahu. Čtvrthodinu před koncem se nešťastníkovi Ruizovi povedla náprava. Po standardní situaci Fékira si na malém vápně vyskočil a nekompromisně balón zatloukl do sítě - 2:2.

S remízou by asi Betis neměl problém, ale Barcelona byla přeci jenom o něco lepším týmem a tuto převahu nakonec zužitkovala ve vítězný gól tři minuty před koncem. Messiho oblouček obrana Verdiblancos neodvrátila a z druhé vlny Trincão parádní ranou pod břevno rozhodl o vítězství Barcelony 3:2. Katalánci pokračují v LaLize ve vynikající formě a drží se na druhém místě za vedoucím Atléticem. Betis sice zaváhal, ale z boje o evropské poháry určitě neodpadá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barça musí, ale mám takový divný pocit, že to bude drama

Reagovat
roberos

Bez Messiho absolutní bída. Soupeři stačí zaléct a hrát na brejky a jsme vyřízení.

Reagovat
smazaný uživatel

Ač jsem se těšil, Messi nikam neodejde. Všimli jste si, jak se ta parta těch hlavních hráčů semkla? Prostě nehrajou, když Koeman nepostaví sestavu podle nich. V té sestavě musí být Leo, Griezmann, Dembele, Lengleth, Alba, DeJong, Mingesta, Pedri, Araujo. Zbytek si smí Koeman doplnit podle svého.

Když to udělá jinak, ti tahouni nehrajou a Koeman musí střídat. Pak za 10 minut ten základ obrátí zápas a všichni jdou spokojeně domů. I včera to tak bylo a z toho usuzuju, že Messi nikam neodejde.

Reagovat
remeslnik

Možná nikam nepůjde, ale to nemá s výkony ostatních na hřišti nic společného. Nenapadlo tě, že to může být taky proto, že bez Messiho neví co hrát?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele