27. kolo
12.03.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Roger Martí (© AFP)

Derby Valencie díky trefě Martího překvapivě ovládlo Levante

Roger Martí se stal hrdinou Levante. Díky jeho zásahu se totiž domácí celek dočkal vítězství v derby nad "Netopýry"!

Ačkoli se Valencia od prvních momentů prezentovala jednoznačně jako aktivnější tým, první velkou šanci si vytvořilo domácí Levante. Objevil se v ní Rochina, který ale pálil těsně vedle tyče. Tu pak o minutu později napálil po rychlé kombinaci De Frutos a schovával hlavu do dlaní, protože věděl, že ze samostatného úniku do vápna měl vytěžit víc.

Valencia se na Levante a jeho jednoduchý herní styl vůbec nechytala a po patnácti minutách přišlo další varování. Ve vápně se odraženému míči dostal Rochina, jehož prudká rána z úhlu mířila těsně vedle zadní tyče. Ani to si ale "Netopýři" nevzdali k srdci.

Proto musel zákonitě přijít trest. V 18. minutě se totiž dostal do vápna Roger Martí, zpracoval si míč a obešel prvního obránce. Pak jen zamířil na vzdálenější tyč a sledoval, jak se brankář Jasper Cillessen natahuje marně - 1:0.

Jinak toho první půle moc nenabídla. Po změně stran už šancí začalo postupně přibývat. Nejprve pálil z dorážky hodně nad Correia a následně se bránu Cillessena pokusil přímo ohrozit Rochina. Pálil ale rovněž nad bránu.

Dvacet minut před koncem utkání se dostal do vápna opět Martí, jenže tentokrát jej brankář Cillessen se štěstím udržel na uzdě. Valencia směrem dopředu prakticky neexistovala a málem mohla ještě inkasovat druhou branku od De Frutose. To by ale musel mířit trochu lépe než jen do Cillessena.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele