16. kolo
29.12.2020 21:30 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Levante (© AFP)

Levante v sedmigólovém thrilleru přestřílelo Betis

Levante zvládlo úžasný zápas, který nabídl divákům sedm gólů! Po většinu utkání hráli prim domácí, kteří ještě 15 minut před koncem vedli o tři branky. Pak se sice utrhl ze řetězu střídající Sergio Canales, ale ani jeho dvě trefy hostům na body nestačily.

Levante hned na začátku dalo jasně najevo, že se toho nebojí a že dnes si tři body nechá doma. Povedl se mu totiž start snů. Už ve druhé minutě domácí zahrávali rohový kop, na ten si vyskočil Óscar Duarte a přesnou hlavičkou překonal hostujícího brankáře Joela Roblese.

Bez nervů se vstup do utkání ale přesto neobešel, protože už v 15. minutě bylo srovnáno. Ve 12. minutě se totiž hostům povedlo dotáhnout míč až k vápnu a propadl až na zadní tyč. Padající útočník Juanmi byl v ofsajdu a proto sudí nejprve gól dobíhajícího Mandiho neuznal, ale po shlédnutí videa naznal, že balon k Mandimu poslal obránce Duarte, takže gól platil.

Celek z Valencie si ale vedení vzal velmi rychle zpět. Ve 23. minutě si na centr ze strany počkal José Morales a krásnou ranou jej poslal přesně pod břevno! Šílené tempo první půle pokračovalo a ve 25. minutě už byl rozdíl dvougólový. Obrana hostí sice první atak Levante odklidila, jenže opět jen na hranici vápna. Tam byl připraven kdo jiný než Morales a opět uklízel přesnou ranou do sítě - 3:1.

Gól číslo pět měl málem na svědomí hostující tým. V nastavení si Fékir našel prostor pro zakončení z hranice velkého vápna, jenže pálil jen do břevna! Mnohem přesnější byli deset minut po změně stran domácí hráči. Morales si naběhl k vápnu a v něm krásným pasem našel nabíhajícího Rogera Martího. Ten byl sice tísněn dvěma protihráči, ale přesto dokázal zakončit - 4:1.

I přes takový rozdíl ale Levante nedohrálo v klidu. V 69. minutě totiž Rober vlepil soupeři facku a byl za to sudím pochopitelně poslán do šaten. A nastalo obléhání.

Obrana Levante nakonec nápor nevydržela. Óscar Duarte zahrál ve vlastním vápně po centru ze strany rukou a sudí po nápovědě videa pískal penaltu. K ní se postavil střídající Sergio Canales a proměnil. Tři minuty před koncem se stejný hráč z úhlu prosadil, když jej našel Miranda. Víc už ale Betis nezvládl, takže mu ani tři góly k bodům nestačily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele