9. kolo
08.11.2020 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Levante (© AFP)

Alavés si veze bod z Levante

Hráči Alavésu si po cenném bodu s Barcelonou připsali další, tentokrát na hřišti Levante. Hosté sice vedli, ale ve 34. minutě přišli o vyloučeného Méndeze a to zásadně změnilo situaci. Levante ale nedokázalo výsledek otočit, zmohlo se pouze na vyrovnání z kopačky Moralese.

Hůře si před utkáním vedlo Levante, které mělo na svém kontě pouhých pět bodů a s Alavésem navíc nemá dobrou vzájemnou bilanci. I začátek zápasu se pro domácí nevyvíjel dobře. Hned ve 4. minutě naběhl do šestnáctky Lucas Pérez a dobře umístěnou ranou zajistil Deportivu vedení. Levante okamžitě zvýšilo obrátky a ve 23. minutě zblízka hlavičkoval vedle Rubén Rochina. O šest minut později dokonce domácí vstřelili gól, ale veškerá radost zakončujícího Daniho Gómeze byla kvůli ofsajdu zbytečná.

V prvním poločase nakonec došlo ke klíčovému okamžiku celého zápasu. Edgar Méndez předvedl naprosto zbytečný faul a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Psala se přitom teprve 34. minuta. Z následného přímáku poslal Morales balón těsně vedle.

Levante se dočkalo až po obrátce a nutno podotknout, že zaslouženě. José Luis Morales se ve vápně dostal k balónu a nenápadnou přízemní střelou z otočky překvapil hostujícího brankáře. Po vyrovnání se dostali domácí do varu a následovala přehlídka zahozených šancí. Pacheco vyrazil střelu Veza a Gómezova rána skončila pro změnu nad.

Čtvrthodinu před koncem se Alavésu naskytla jedinečná možnost udeřit, ovšem domácí výrazně podržel brankář Fernández. Po hlavičce Bardhiho zblízka zakončoval Joselu a Fernández předvedl výtečný zákrok. Na druhé straně zase hlavičkoval do tyče Sergio León a Sona vychytal pozorný Pacheco. Levante si přálo ukořistit tři body, v závěru se tlačilo do vápna soupeře, ale vstřelit rozhodující branku už nedokázalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele