10. kolo
22.11.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Jota (© AFP)

Překvapení na Nuovo Los Cármenes: Granada podlehla Valladolidu

Real Valladolid se zvedá a zatímco před přestávkou si poradil doma s Athleticem, tentokrát veze všechny body ze hřiště pohárového zástupce Granady. Hosté se poprvé prosadili před koncem prvního poločasu a hned na začátku druhého dějství přidali další gól. Granada sice snížila, ale konečné slovo měl v devadesáté minutě Jota.

Granada si užívá účast v Evropské lize a daří se jí i na domácí scéně. Proti Valladolidu byla jednoznačně favoritem, byť hosté před reprezentační přestávkou konečně ukázali potenciál a poprvé v soutěži zvítězili.

Valladolid začal hodně aktivně a už ve třetí minutě odmítl vedení Plaňo. Ten postupoval sám na brankáře Ruie Silvu, ale balón poslal trestuhodně vedle branky. Pro Granadu to byl jistě budíček a i když jí Valladolid nadále působil problémy, hra se vyrovnala. Až před koncem poločasu se zase nevydařilo zakončení Guardiolovi a na druhé straně nedokázal ve skluzu dostat balón do sítě Germán Sánchez. Skóre se do poločasu přeci jenom změnilo. Ve druhé minutě nastavení odcentroval Guardiola a hlavičkující Óscar Plaňo otevřel střelecký účet utkání.

Poločasový výsledek byl překvapivý a s domácími bylo ještě hůře, když v 53. minutě dostal přihrávku do volného prostoru Maranhão, zavezl balón do vápna a přesně zakončil. Granada zareagovala hned trojím střídáním a o pár minut později vstřelila kontaktní gól. Rohový kop prodloužili Soldado a Foulquier až k Domingosovi Duartemu, který zblízka bez problému snížil.

Domácí pak měli sice měli na vyrovnání dostatek času, ovšem směrem dopředu se jim přestalo dařit. V závěru Valladolid využil možnost brejků a třetí brankou si definitivně pojistil výsledek. Jota sebral balón Millovi a před Ruiem Silvou chladnokrevně zakončil. Valladolid zvítězil v Granadě 3:1 a opustil sestupové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele