18. kolo
09.01.2021 18:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Messi s Griezmannem zařídili vysokou výhru Barcelony v Granadě

Fotbalisté Barcelony ukázali, že se s nimi po novém roce musí počítat. Vyhráli i třetí venkovní zápas v řadě, navíc suverénním způsobem 4:0. Jednoznačnou výhru Katalánců nad Granadou zajistili svými brankami Lionel Messi a Antoine Griezmann. Granada měla dobré příležitosti v prvním poločase, ovšem ani jednu z nich nevyužila a to jí společně s vyloučením Jésuse Valleja stálo zápas.

Barcelonu čekal na Estadio Nuovo los Cármenes těžký protivník, který si letos vyzkoušel, jaké je to hrát evropské poháry, konkrétně respektive Evropskou ligu. I přes rozpačité výkony v roce 2020 byla Barcelona favoritem, ale v silách domácích bylo jí ublížit.

Ronald Koeman měl problémy se skladbou defenzívy, protože mimo hru jsou Gerard Piqué i Clément Lenglet, jejich místa museli zaujmout Araújo a Mingueza a svojí práci odvedli nad očekávání dobře.

První šanci zápasu si sice vytvořili domácí, ale jinak byl poločas a vlastně celý zápas plně v režii Barcelony. Už po 120 sekundách musel po ráně Puertase předvést pohotový zákrok ter Stegen a o chvíli později udeřilo na druhé straně. Na první pohled převzal Griezmann přihrávku ve vápně v jasném ofsajdu, jenomže balón byl tečovaný a po shlédnutí videa se sudí rozhodl branku uznat. To byl první klíčový moment zápasu. Ten druhý přišel následně, když nejprve Roberto Soldado v dobré pozici netrefil branku a po něm Antonio Puertas nevyužil samostatného průniku na ter Stegena a ten jeho slabou střelu zpacifikoval.

Laxnost v koncovce pak Barcelona ztrestala. Po Griezmannově přihrávce chladnokrevně zakončil Lionel Messi a stejný hráč pak ve 42. minutě přízemně zahraným přímákem zvýšil na 3:0. Barcelona v prvním poločase vykročila za vítězstvím a Granada se z toho nedokázala vzpamatovat.

Domácí trenér sáhl po změně stran hned ke trojímu střídání, ale Blaugranas už měli utkání pevně pod svojí kontrolou. V 56. minutě těsně přestřelil branku Frenkie de Jong a o sedm minut později si zpracoval oblouček od Dembélého Griezmann a střelou na zadní tyč zvýšil na 4:0. Pro francouzského útočníka to byl povedený večer a společně s Messim patřil k nejlepším na hřišti.

Barcelona měla ještě další šance, které ale neskončily gólem. Například Jordi Alba ve stoprocentní šanci minul vzdálenější tyč a už v nastavení střílel mimo i Braithwaite. Závěr zápasu už hrála Granada v oslabení, když Jesús Vallejo stáhl k zemi Braithwaita a sudí ho za jeho počínání odměnil rovnou červenou kartou. Barcelona vyhrála šest z posledních osmi kol a dotahuje se na druhý Real Madrid. Ztráta na čelo zůstává stále velká, ale Barca potvrdila vzrůst formy a je nutné s ní nadále počítat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
dextroza_m

0:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele