23. kolo
13.02.2021 14:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Marcos Llorente (© AFP)

Atlético přetlačilo domácí Granadu a upevnilo si první místo

Atlético se díky poslední ráně Correy dostalo opět ke třem bodům a znovu potvrdilo svou pozici lídra. Tato tečovaná střela ze závěru utkání totiž rozhodla o tom, že domácí Granada si na body bude muset počkat zas do dalšího kola.

Atlético mělo šanci navýšit svůj náskok na čele LaLigy na osm bodů. A to s tím, že má oproti většině soupeřů o zápas méně. Ángel Correa se hned od prvních minut jal zatápět domácí obraně a celkem mu to vycházelo. V první šanci ale napálil míč jen do brankáře Ruie Silvy, který tak nic složitého řešit nemusel. O pár minut později to bylo zajímavější na opačné straně.

Přetažený centr z rohového kopu od Foulquiera totiž na zadní tyči našel Germán Sánchez, jenže z bezprostřední blízkosti jej dokázal namířit pouze do boční sítě! Granada měla své šance, o tom není pochyb, ale překonat zkonsolidovanou a velmi obětavě hrající obranu Colchoneros, to se jí absolutně nedařilo. Když plynula 30. minuta, vyprodukovala Granada jen dvě střely na bránu mimo pokutové území.

Colchoneros se s koncem první půle usadili na polovině soupeře a zkoušeli překvapit jeho dobrou obranu sérií několika rychlých narážeček, ale když už to vypadalo, že by snad Luis Suárez mohl jít do brejku, v poslední chvíli si míč příliš předkopl. Suárez se dostal ke dvěma šancím, ale ani v jednom případě nedokázal zamířit přesně.

Druhou půli začali Simeoneho svěřenci hodně zostra. Po pouhé odehrané minutě dostal Correův pas Suárez do skvělé pozice a volejem napálil břevno! Od něj se balon odrazil zpět do hry. První trefa utkání na sebe nenechala dlouho čekat a v 63. minutě se Atlético konečně prosadilo. Koke našel krásným pasem Marcose Llorenteho, ten obešel Duarteho a pak nádhernou ranou z hranice vápna překonal brankáře Silvu!

Jenže Granadě stačily jen tři minuty k vyrovnání. Obrana Atlética neodklidila míč po rohovém kopu a po zmatcích v obraně ho do sítě poslal Yangel Herrera. Atlético ale nehodlalo přijít o dva body a po osmi minutách si vzalo vedení definitivně zpět. Llorente postupoval do vápna, nahrál volnému Ángelu Correovi a ten s velkým přispěním padajícího Valleja vrátil hostům vedení!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jj. Correa je spolehlivý hráč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele