5. kolo
04.10.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Barcelona poprvé ztratila, se Sevillou se rozešla smírně

Barcelona pod vedením Ronalda Koemana poprvé ztratila body, když nedokázala přehrát obranu Sevilly a po rychlých gólech v úvodu utkání s ní jen remizovala 1:1. Sevillští podali dobrý taktický výkon a bod z Camp Nou si připisují zaslouženě. Už v 8. minutě poslal Sevillu do vedení Luuk de Jong, ale hned za dvě minuty vyrovnal Coutinho.

To nejdůležitější se tedy odehrálo v samotném začátku zápasu. Sevilla do něho vstoupila velice aktivně a v 8. minutě tato aktivita slavila úspěch. Luuk de Jong se dostal na penaltě k odraženému balónu a tvrdou střelou propálil brankáře Neta, který se opět objevil v brance jako náhradník za zraněného ter Stegena. Barcelona s odpovědí neotálela a hned o dvě minuty později nešťastně zpracoval Messiho pas za obranu Navas a Philippe Coutinho už bez problému trefil prázdnou branku. Tím veškerý výčet gólových akcí skončil. Barca sice získala větší územní převahu, ale veškeré její akce končily před šestnáctkou. Podobně si při ofenzivních choutkách vedla i Sevilla.

Oba celky pokračovaly po změně stran beze změn. První střídání se uskutečnilo až po hodině hry, ale obraz hry se neměnil. K vidění nebyli žádné gólové šance, což je pro zápasy na Camp Nou málo vídaný jev. Velkou měrou to byla zásluhy Sevilly, která se držela Lopeteguiho taktických záměrů.

Barcelona poslala v průběhu zápasu na trávník několik málo známých mladíků. Jedním z nich, teprve dvacetiletý Francisco Trincão mohl v nastavení rozhodnout. Jeho přízemní střelu však vychytal Bounou. Maročan opět dostal přednost před Vaclíkem a nezklamal. Barcelona poprvé ztratila body, s vítězem Evropské ligy remizovala 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-espana.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

4:2.......Leo 2,Couts.Jong.........

Reagovat
Y.N.W.A

Couts a Jong jsi trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Snad alespoň remíza... 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi hrac zapasu KUNDE ... skoda ze ta krysa nepisknula ani jednu ze 2 penalt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele