7. kolo
24.10.2020 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sergio Ramos (© AFP)

El Clásico patří Madridu! Real zvítězil na Camp Nou 3:1

El Clásico i bez diváků nabídlo fantastickou podívanou plnou velkých šancí na obou stranách, avšak s větším štěstím pro vítězný Real Madrid. Hosté na Camp Nou udeřili třikrát, zatímco Koemanův výběr jen jednou. V dresu Bílého baletu postupně skórovali Valverde, Ramos a Modrić. Jediný zásah Barcy obstaral Ansu Fati.

Na Camp Nou ze všeho nejvíc chyběli diváci. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru zely tribuny prázdnotou, jinak herně to z obou stran nebylo vůbec špatné. Ronald Koeman vsadil na útočné trio Pedri, Messi, Fati, zatímco Zinedine Zidane na Benzemu, Asensia a Viníciuse. K vyloženě velkému překvapení v sestavách nedošlo.

El Clásico začalo tím nejlepším možným způsobem a sice vstřelenými góly. Po pěti minutách se otevřel prostor pro přihrávku Benzemovi a Federico Valverde sám před Netem poslal balón vzduchem ke vzdálenější tyči! Radost Realu nevydržela dlouho. O pouhé tři minuty později Messi rozběhnul na levé lajně Albu a ten následně předložil balón před prázdnou branku, kde Ansu Fati dokonal dílo. Mladičkého Španěla přitom neubránil zkušený Sergio Ramos.

Územní převahu měl i po vyrovnání Real Madrid a Vinícius Junior měl dobře našlápnuto k nebezpečné akci, než ho odzbrojil čistým způsobem Pique. Ve 23. minutě zase vtrhla do vápna Realu Barca, Messi vyškolil Ramose rychlou stahovačkou a Courtois na přední tyči zachránil hosty před inkasovanou brankou. Zahanbit se nenechal ani Neto, který pro změnu zneškodnil obrovskou šanci Karima Benzemy.

Hra se přelévala ze strany na stranu a po Messiho průniku a následném pádu v pokutovém území se Katalánci dožadovali penalty. Neoprávněně, neboť Casemiro zahrál balón. Hlavní sudí Martínez si toho všiml a nechal hru pokračovat. Bohužel v prvním poločase dohrál Nacho, jehož Zidane kvůli zdravotním problémům nahradil Lucasem Vázquezem.

I po změně stran mělo utkání velmi dobré tempo a v 50. minutě se odhodlal k nepříliš přesnému pokusu z velké dálky Casemiro. Vzápětí Messi vysunul Fatiho, ten vlétl do vápna a nakonec se rozhodl sám střílet ke vzdálenější tyči a těsně minul. Prakticky totožná akce, jen z druhé strany hřiště, přišla za dalších třicet sekund, ale střílený centr Alby nikdo nezasáhl. V 54. minutě Barcelona doslova odmítla vedení. Fati opět táhl akci na pravé straně hřiště a načechraným centrem našel Coutinha, který hlavou takřka z malého vápna nepochopitelně minul zařízení.

Otevřené skulinky v obraně nechávali i domácí a po rychlém kontru střílel hodně nad Benzema. V 59. minutě došlo před Netem k zajímavé situaci. Sergio Ramos byl viditelně přidržen za dres Lengletem, ale sám spadl na zem až se zpožděním a celé situaci dost pomohl. Sudí se poměrně dlouho radil a nakonec se rozhodl shlédnout záznam sám, přičemž se rozhodl pískat penaltu. Problémem také bylo, že za dres se drželo ve vápně více hráčů, ale Lengletovo počínání bylo nejviditelnější a nejméně pochopitelné, když uvážíme, že už měl jednu žlutou kartu. Každopádně Ramos z penaltového puntíku nezaváhal a vrátil Realu vedení.

Barcelona se okamžitě nastěhovala na polovinu soupeře a po závaru před brankou se také dožadovala penalty, to když Ramos při odkopu málem trefil ruku spoluhráče. Sudí ale nepískal a hra pokračovala. Real Madrid se po vstřelené brance ocitl pod obrovským a vytrvalým tlakem a přežíval jednu šanci za druhou. Pochopitelně se zároveň otevírala zadní vrátka a Real toho mohl několikrát využít. Tutovku Kroose skvěle vychytal Neto a brankář Barcy pak vytáhl famózní zákrok i proti Ramosovi. Barca hrála vzadu na velké riziko a Real toho nakonec využil. Modrić zamotal vyběhnutého Neta a střelou do prázdné branky pečetil výhru.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (28)

Přidat komentář
dextroza_m

3 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ( Messi, Coutinho- Benzín )

Reagovat
Pharrell

1:1 1:2 RM

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 a Zidane el finito

Reagovat
Akinfeev

5:0

Reagovat
M.Vaza

Barca tragická, my ještě víc.

3:1, protože Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Koeman postaví toto: Ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Firpo - Frenkie, Busquets - Dembele, Coutinho, Fati - Messi

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
Zizou

4:1

Reagovat
boryland

8:0..........Leo 3,Couts 3,Griez,Fati...............

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pantondavo

V poslednich letech real umi, Ramos se vybicuje k zivotnimu vykonu, Marcelo vybojuje penaltu a Real v klidu pohlida tesnou vyhru, v nejhorsim remiza, ale to by byla ztrata. Kurzy jsou dost ujety.

Reagovat
hematop

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (Messi z penalty)

Reagovat
hematop

Real co není schopný pomalu dát dva góly sejme doma Barcelonu Tiket v dupě, ale i tak jsem rád Snad to Real konečně nakopne, každopádně Barca je na tom ještě hůř než jsem si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona tragedie, pořád stejná akorát ti hráči o kolo messiho víc běhaji, nikdo kromě messiho nic nevymslí, lenglet je asi ten nejvetsi drevak ktereho jsem videl pedri prumer nikdy z neho nic velkeho nebude, fati dest dobré, busquets už nemá tam co dělat 1 gol jeho. To je hruza

Reagovat
smazaný uživatel

Stopéry v Barcelone opäť veľké H Real na 120%

Reagovat
johnn

Nemam nič proti Messimu ale mal už odisť.Barcelona ho mala predať a kupiť niečo nove.

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo by tam tvořil ty šance prosimtě ? viděl si ten gol akce meesiho všechno nebeyzpecne messi

Reagovat
johnn

Hej ale to už nestači treba tam niečo nove čo to nakopne.

Reagovat
Pharrell

RM

Reagovat
pantondavo

HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos ruku trefil a penalta byt mela .. naopak nemela byt penalta za faul na nej nebot pad neskutecne teatralne prihral padem resp skokem na opacnou stranu k zemi. Ale dalsi gol realu uz byl platny a za 2 extra golovky z blizka co jim Neto pochytal si asi vyhru bohuzel zaslouzi predvedli v prubehu zapasu vice :(

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele