9. kolo
07.11.2020 16:15 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Barcelona nasázela Betisu pět branek, i když nedala penaltu

Barcelona si ve velmi atraktivním utkání nakonec poradila s Realem Betis i přesto, že nedala penaltu. Její výhodou ale bylo, že závěr utkání hrála v početní přesile. Celkově se favorit utkání trefil pětkrát a bere si vytoužené tři body.

Úvod zápasu byl hodně dramatický a rozhodně akční. Už v páté minutě se katalánský velkoklub dostal do první velké šance díky spolupráci Fatiho s Griezmannem. Francouzský útočník byl vlastně sám na středu vápna, jenže pálil tvrdou ranou jen těsně vedle. Své šance měli i Betis. Po krásném pasu na kraj vápna se Alex Moreno snažil najít nějakého spoluhráče, místo toho však našel jen Busquetse. A ten si skluzem málem dal vlastní branku.

Z následného rohového kopu se do zakončení hlavou protlačil robustní záložník William Carvalho, jenže s jeho přesným zakončením si brankář Marc-André ter Stegen nakonec poradil. První branka na sebe ale přesto nenechala dlouho čekat. Ve 22. minutě se totiž po nahrávce od Griezmanna dostal k míči Ousmane Dembélé, který kličkou zmátl soupeře a krásnou ranou se trefil k tyči!

Pokud byl někdo smolařem utkání, pak určitě někdejší tahoun Atlética Griezmann. Ve 27. minutě dostal krásnou nahrávku od Pedriho, jenže minul. A když byl po půlhodině faulován Ansu Fati uvnitř vápna, Griezmann trefil z pokutového kopu jen dobře postaveného brankáře Brava.

Frustrovaného Griezmanna to muselo mrzet dvojnásob hlavně v nastavení. Centr křídelníka Cristiana Tella se trestuhodně dostal přes dva obránce až před bránu, kde si na něj počíhal Tonny Sanabria. Někdejší produkt barcelonské juniorky nedal soupeři šanci a srovnal!

Pro Barcelonu to byl jistě velký šok a v šatně asi nebylo zrovna veselo. I proto se na hřišti hned zkraje poločasu objevil Leo Messi. A začaly se dít věci. Jen čtyři minuty po své entrée totiž geniálně přepustil centr od Jordiho Alby za sebe, čímž zmátl dva obránce i brankáře Brava. Griezmann se tentokrát už mýlit opravdu nemohl - 2:1 pro Barcelonu.

Domácí ekipa mohla o své výhře rozhodnout už v 58. minutě, jenže to by musel Ousmane Dembélé pálit jinam než jen do dobře postaveného obránce Mandiho, který vykopával jeho ránu z brankové čáry. Zkušený obránce se však na hřišti příliš dlouho neohřál, protože o dvě minuty zahrál rukou v roli jediného hráče v bráně, což sudí Cuadra netoleroval. A netoleroval to ani Lionel Messi, který Griezmannovi ukázal, jak se kopou penalty. Tvrdě, přesně k tyči, byť si i na tuhle Bravo sáhl.

Betis ale ještě neřekl poslední slovo a hodlal Barcelonu dál trápit. Alex Moreno opět potáhl míč až k šestnáctce a zpětnou nahrávkou pod sebe našel dobíhajícího Lorena, který snadno snížil. Poslední slovo ale měl přece jen domácí gigant. Krásnou patičkou obránce Sergi Roberto uvolnil Messiho, který šel v podstatě sám na Brava. A i když jeho někdejší spoluhráč odehrál solidní utkání, na Messiho přesnou střelu pod víko prostě nedosáhl.

A ještě méně mohl zkušený chilský veterán zabránit finální páté brance. Tu opět po skvělé asistenci vynikajícího Sergiho Roberta uklidil na zadní tyči do sítě Pedri, k němuž nikdo z obránců včas nepřistoupil. Barcelona sice dnes nepředvedla perfektní výkon bez chybičky, ale její ofenzivní síla se proti Béticos přeci jen ukázala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
dextroza_m

Vyzkoušel bych Konráda v základu, místo Griezze.

Reagovat
smazaný uživatel

Zejmena doslo k likvidacnimu faulu na Ansu Fatiho (v te dobe nejlepsi strelec klubu v sezone), ktery mu ukoncil sezonu a sla za nej pouze zluta karta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele