31. kolo
22.04.2021 22:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Barcelona rozstřílela Getafe a zareagovala na vítězství obou madridských velkoklubů

Getafe o víkendu obralo o body Real Madrid, ale něco podobného se mu na Camp Nou zopakovat nepodařilo. Barcelona zvítězila jasně 5:2 a odpověděla na vítězství svých hlavních konkurentů Atlética a Realu. Výhru Katalánců neřídil nikdo jiný, než "božský" Lionel Messi, ovšem prosadili se i Griezmann nebo Araújo.

Atlético i Real Madrid svá utkání vloženého kola zvládly, a tak byla na tahu Barcelona. S Getafe měla navíc nevyřízené účty za říjnovou nečekanou porážku 0:1.

Nizozemský trenér Ronald Koeman vsadil na sestavu s ofenzivním trojúhelníkem ve složení Messi, Griezmann, Pedri a stejně jako ve finále Copa del Rey nechyběl ani uzdravený kapitán Gerard Piqué. I sestava Pepeho Bordaláse byla dle očekávání.

Pro Barcelonu byl klíčový rychlý gól. V 8. minutě si to Messi naštrádoval do pokutového území a jeho střelu jen škrtl rukavicemi Soria do branky. Barcelona vedla a to ještě čtyři minuty předtím skončila jiná Messiho střela na břevně i brankové čáře. Getafe se úvodního náporu nezaleklo a přichystalo překvapivě rychlou odpověď. Cucurellův střílený centr zasáhl Rodríguez a od něho se balón šťastně odrazil do Lengleta a do branky. Ter Stegen pochopitelně neměl moc šancí zareagovat. A nezůstalo jen u tohoto vlastence. Ještě "výstavnějšího" si vstřelil ve 28. minutě Sofian Chakla, který ve snaze přihrát brankáři poslal v nedorozumění balón do branky. Soria byl v momentě jeho přihrávky venku z branky, a tak s tím nemohl nic udělat.

Barcelona si vzala vedení zpátky a zanedlouho zvýšila už na 3:1. Prsty v tom měl opět Lionel Messi. Argentinec nejprve poslal balón do vzdálenější tyče a z následné dorážky v pohodě trefil odkrytou branku. Ronald Koeman mohl být s výsledkem prvního poločasu naprosto spokojený, jeho Barcelona udávala tempo a vedla o dva góly.

Oba celky udělaly na začátku druhé půle změny a Getafe se ještě jednou vrátilo do hry kontaktní brankou. Po faulu Araúja sudí odpískal pokutový kop a sám postižený Enes Ünal ho bezpečně proměnil. Náskok Barcelony se ztenčil, ale ta si vítězství stejně ujít nenechala. V 87. minutě se po rohovém kopu prosadil na přední tyči předchozí hříšník Ronald Araújo a poslední hřebík do "rakve" zatloukl v nastavení Antoine Griezmann, který také proměnil pokutový kop nařízený po faulu Chakla. Pro obránce Getafe to byl velice smolný zápas s bilancí vlastního gólu a zaviněné penalty.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

.....uzdravený kapitán Gerard Piqué... a já myslel, že kapitán je Leo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele