37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Santi Mina (© AFP)

Oslabená Barcelona doma prohrála se Celtou Vigo

Nečekanou porážku si připsala kolo před koncem Barcelona. Proti Celtě Vigo se sice dostala do vedení, ale soupeř vyrovnal a pak využil vyloučení Lengleta ke vstřelení vítězné branky. Tři body z Camp Nou zařídil minutu před koncem Santi Mina, toho zápasu dvougólový.

Celta Vigo vyhrála na Camp Nou po více než šesti letech a potvrdila v závěru sezony excelentní formu. Barcelona už zřejmě vzdala boj o titul, ale v posledním zápase na vlastním stadionu chtěla vyhrát a základní jedenáctka v čele s hvězdným Messim tomu odpovídala.

Barcelonští jako obvykle drželi balón a Celtu vlastně k ničemu nepouštěli. Ve 28. minutě pak odemkl hostující defenzivu Lionel Messi, na jehož hlavu se snesl precizní Busquetsův centr. Byl to očekávaný výsledek, ale nevydržel dlouho a Celta Vigo přispěchala o deset minut později s odpovědí. Santi Mina dostal za pokutovým územím spoustu prostoru i času a na jeho ránu Ter Stegen vůbec nezareagoval - 1:1.

Ronald Koeman nachystal o přestávce první střídání a Pedriho nahradil Puig. Barcelona pak zase držela balón a po hodině hry zmařil zajímavou možnost Araújo, který na malém vápně hlavičkoval trestuhodně nad.

Určitě se nedá hovořit o drtivé převaze Katalánců. Celta Vigo hrála vyrovnanou partii a v závěrečné desetiminutovce se jí naskytla velká možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Stoper Lenglet uviděl za ostrý faul druhou žlutou kartu a Barca dohrávala v početní nevýhodě. Celta měla na její využití jen pár minut a povedlo se. Minutu před koncem se Solariho centr snesl na břevno a k bezprostřední dorážce se okamžitě natlačil Santi Mina. Jeho druhá branka v zápase znamenala překvapivé vítězství 2:1.

Barcelona tak definitivně ztratila naději na titul a sezonu skončí na třetím nebo čtvrtém místě. Naopak Celta potvrdila výtečnou formu, vyhrála i pátý zápas v řadě, ovšem na poháry to nestačí a sezonu s jistotou zakončí na osmém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele