35. kolo
08.05.2021 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jan Oblak (© AFP)

Barcelona remizovala s Atléticem 0:0, do čela tak bude moci Real Madrid

Španělská LaLiga může mít po víkendu nového lídra. Protože Barcelona remizovala ve šlágru kola s vedoucím Atléticem 0:0, naskýtá se velká šance pro Real Madrid. Sobotní utkání příliš šancí nepřineslo.

Na Camp Nou šlo skutečně o všechno a začátek zápasu tím byl výrazně poznamenán. Bojovalo se o každý kousek prostoru a žádný z týmů nechtěl udělat chybu, kterou by jeho soupeř mohl potrestat. Ve 13. minutě postihla Atlético nepříjemnost v podobě zranění Thomase Lemara, jehož musel nahradit Saúl. To však nezabránilo hostům k vytvoření první skutečné gólovky. Po přestávce Hermosa zakončoval z první Correa a stoper Lenglet musel střelu vychylovat mimo branku. Střídání postihlo v prvním poločase i Barcelonu a otřeseného Busquetse nahradil trenér Koeman Moribou.

I druhou větší šanci prvního poločasu měli na svědomí Colchoneros. Po Carrascově přihrávce zakončoval Llorente a ter Stegen si už tentokrát připsal první úspěšný zákrok. Barcelona měla dobrou možnost až před koncem poločasu a Messiho střelu zpoza šestnáctky vytáhl konečky prstů na rohový kop brankář Oblak. V prvním poločase se nastavovaly celkem čtyři minuty, ale ani během nich ke změně skóre nedošlo,

Ronald Koeman si na začátek druhého poločasu přichystal už druhé střídání a Minguezu nahradil Araújo. Stále se však pokračovalo v opatrném tempu. V 70. minutě se Kataláncům podařilo rozvlnit síť, ale branka nemohla kvůli postavení Araúja v ofsajdu platit.

Závěr zápasu byl hodně kouskovaný, ovšem minutu před koncem se naskytla Barceloně solidní příležitost. Po faulu Kondogbii na Messiho rozehrával Argentinec volný přímý kop z dobré pozice a branku Jana Oblaka k úlevě hostů těsně minul. Sudí Lahoz následně nastavil pouze dvě minuty, během který už se nic podstatného nestalo. Remíza 0:0 je ztrátou pro oba týmy, které může využít obhájce titulu Real Madrid, pokud totiž zvítězí nad Sevillou, půjde tři kola před koncem soutěže do čela.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
zasranej malíř

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

kreténi oba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele