21. kolo
31.01.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Barcelona oplatila Athleticu porážku ze Supercopy

Barcelona oplatila Athleticu porážku ze Superpoháru a bodově se dotáhla na Real Madrid. Oba španělští giganti však ztrácejí na vedoucí Atlético deset bodů a to má navíc zápas k dobru. Katalánci se tentokrát mohli spolehnout na svůj útok, prosadili se jak Lionel Messi, tak i Antoine Griezmann. Athletic se tentokrát neprosadil, jediný jeho úspěch vyplynul z vlastního gólu Jordiho Alby.

Kolem Barcelony už je zase rušno a objektem zájmu je Lionel Messi a jeho kontrakt. Kritizovaný klub se však v lize rozehrál k zajímavým výkonům a bodově se už dokázal srovnat s obhájcem prvenství Realem Madrid. Barca vyhrála pět zápasů v řadě a celkově neprohrála už deset kol.

Proti Athleticu to Koemanovi svěřenci zase neměli jednoduché, Athletic se pod Marcelinem nachází ve skvělé formě a dokázat to chtěl i na Camp Nou. Barcelona však byla od začátku lepší. Už po pár minutách se dostal k zakončení na bližší tyči Lionel Messi a brankář Simón vytáhl skvělý zákrok. Messimu to klaplo až ve 20. minutě, kdy se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou do šibenice nedal brankáři šanci. Byl to nádherný fotbalový moment. Jinak se na hřišti poměrně přitvrdilo a k vidění byla řada soubojů více či méně na hraně pravidel. V jednu chvíli dokonce musel sudí Lahoz umravňovat rozčíleného trenéra Ronalda Koemana.

Barcelona po prvním poločase vedla, ale zdaleka ještě neměla vyhráno. Athletic totiž vstoupil do druhého poločasu dobře a brzy srovnal na 1:1. Nestárnoucí Raúl García dokázal odcentrovat do šestnáctky a nešťastník Jordi Alba v náběhu poslal balón k tyči Simónovy branky.

Remíza vyhovovala hostům, nikoli však domácím. Po centru z levé strany hlavičkoval Pjanić a Simón vytáhl výtečný zákrok. Katalánci si zajistili opětovné vedení až čtvrthodinu před koncem. Po sérii přihrávek před pokutovým územím následovala průnikovka na Mingueze a ten pro změnu přihrávkou našel Griezmanna, který nekompromisně z první rozhodl.

Athletic měl do konce zápasu ještě zhruba patnáct minut na vyrovnání, ale žádnou větší šanci už si nevytvořil. Naopak ve třetí minutě nastavení ještě mohl inkasovat, jenomže Jordi Alba po Messiho přihrávce ani nadvakrát Simóna nepřekonal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
valloire

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš že Barça dopadne jako Real?

Ja myslím že ne

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ta hra už se trochu lepší, ale do ideálu má daleko. Albu by neměli pouštět na vlastní polovinu, protože to už je několikátý zápas, kdy vyrobil průšvih.

Reagovat
smazaný uživatel

Alba neskóroval k tyči Simonovi branky, nýbrž Ter Stegenovy.. To jsou neuvěřitelné chyby s tom textu.

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia ma zlutou a vklidu se vytahne jeste s min. 6 fauly . Rozhodci nevidi jasnou penaltu a VAR se opet neobtezoval ani na check ale za to krasny pohled na offsidovou lajnu kdyby se davala karta za drzeni tak Bilbao nedohralo pro nedostatek hracu na hristi - ale De jong dostane zlutou za lehke prichyceni na cca 0,2 vteriny po 8 venkovnich zapasech v rade byt 90. min zarezavany rozhodcim je slusna prasarna .. v zaveru pripiskaval roh a 2 standartky .. skoda ze nepromenili vice sanci ale chapu ze ten plesaty zk.rvys.n jim ubral hodne sil i chuti .. Messi nedavno cervena za odzduchnuti hrace ktery ho chvili pred tim fauloval, vcera ho sestrelil obrance celem a loktem chvili po prihravce a ani faul na to musel valit oci i Zidane

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, jen ma Messiho byli minimálně 3 karty a sudí nedal ani jednu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele