26. kolo
06.03.2021 16:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Elche (© AFP)

Elche šokovalo a doma přehrálo ploužící se Sevillu

Další překvapení je na světě, protože Sevilla po naprosto bídném výkonu padla na půdě Elche! Nováček dal účastníkovi Ligy mistrů v závěru dvě branky a naprosto zaslouženě si připisuje důležitou výhru.

Sevilla přijela na půdu tápajícího nováčka s jasným cílem - třemi body, které by jí mohly hodně pomoci v boji o Ligu mistrů. V bráně hostů opět nechyběl brankář Tomáš Vaclík, který si potřeboval napravit reputaci po nedávných nepovedených výkonech. Elche k tomu mělo být ideální šancí. A zprvu nic nenaznačovalo tomu, že by se tady měla přepisovat historie.

Sevilla poklidně kombinovala vědoma si své převahy jak v kvalitě, tak na poli zkušeností. Jenže jinak byla první půle jednou dlouhou nudou. Výraznější šanci spálil Carrillo, který hlavičkoval nad. A sudí Pizarro možná trochu chyboval, když neodpískal postrčení Luuka de Jonga ve vápně Elche.

Druhá půle už byla podstatně zajímavější. A to díky Elche. Už v 55. minutě totiž Gudelj chyboval, když neudržel míč a poslal do šance Boyého. Tomu však Vaclík zmenšil střelecký úhel a nohou míč směřující do brány vykopl! Jenže Sevilla si poučení nevzala k srdci a její hráči dál působili dojmem někoho, kdo právě prodělal intenzivní zákrok kolonoskopie.

Dvacet minut před koncem mnohem živější a odvážnější Elche soupeře potrestalo. Carrillo nahrál na Fidela, který s míčem vtrhl do vápna a našel v něm zpětnou nahrávkou Raúla Gutiho - 1:0.

O pouhých šest minut později už domácí vedli o dvě branky! Centrovaný míč totiž poslal Guido Carrillo hlavou na zadní tyč, brankář Vaclík si zřejmě myslel, že půjde mimo bránu a nezakročil. Jenže balon se nakonec přeci jen stočil k tyči! Sevilla vlastně první ránu mezi tři tyče vyprodukovala až v 86. minutě. A nepomohlo jí ani to, že se Luuk de Jong po centru Acuñi položil do hlavičky, čímž korigoval na 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se zde nebude konat nějaké překvápko. 0 pochopím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele