19. kolo
19.01.2021 21:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Suso (© AFP)

Sevilla zvítězila v Alavésu a posunula se na čtvrté místo

Na čtvrté místo se po úterku posunula Sevilla, která zvládla náročné utkání na půdě Deportiva Alavés. Mendizorrotza se dočkala branek jen v prvním poločase. Do rychlého vedení poslal Rojiblancos En-Nesyri, ale odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat a vyrovnal Edgar Méndez. Rozhodující branku nakonec vstřelil po půlhodině hry křídelník Suso. Alavés sahal v závěru po bodu, ale Joselu neproměnil pokutový kop.

Sevillští do utkání vlétli a vedoucí branky se dočkali už po dvou minutách. Jesús Navas poslal ideální centr do "kapsy", kde se důrazem prosadil En-Nesyri a balón doslova zblízka dotlačil do branky. Odpověď Alavésu byla rychlá. Po dlouhém autovém vhazování se rovněž z malého vápna prosadil hlavou Edgar Méndez a překvapený Bounou inkasoval. Na pár minutek se hra vyrovnala, než předvedl krásnou individuální akci Suso. Španělský křídelník si dlouho naváděl balón ke středu hřiště, odkud vypálil do šibenice a Pachceo na balón nedosáhl. Sevilla znovu vedla a jak se později ukázalo, výsledek už nepustila.

Deportivo hrálo se Sevillou vyrovnanou partii, dokonce oba celky měly za celé utkání stejný počet střel na branku. Do konce prvního poločasu už se výsledek nepohnul a beze změn se odehrála i druhá půle. V ní měl až čtvrthodinu před koncem dvě dobré příležitosti Joselu, ale nejprve hlavičkoval od země k tyči, kam si vyskočil Bounou a posléze trestuhodně minul branku.

Hostům se sice v závěru podařilo vstřelit gól, ale kvůli hře En-Nesyriho rukou nebyl gól uznán, a tak se museli Sevillští třást o výsledek až do úplného konce. A že se třásli. Poté, co domácí rozehráli rohový kop, zahrál obránce Koundé rukou a sudí minutu před koncem nařídil ve prospěch Alavésu pokutový kop. Obrovskou zodpovědnost na sebe vzal Joselu, jenomže v klíčový moment selhal. Marocký brankář Bounou vystihl směr střely, penaltu zneškodnil a tím Seville zachránil tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele