17. kolo
03.01.2021 16:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético zvítězilo i na hřišti Deportiva Alavés a drží se na prvním místě

Atlético si bere první příčku zpátky. Rozhodla o tom výhra 2:1 na hřišti Deportiva Alavés. Oba celky předvedly strategickou bitvu, kterou však vyhrálo Atlético. Rozhodující branku přitom vstřelilo až v 90. minutě, když se trefil kanonýr Luis Suárez.

Atlético vstoupilo do zápasu na Mendizorrotze v netradičních žlutých dresech a co je důležitější, začalo udávat tempo. V 7. minutě se postaral o první pozdvižení Carrasco, ale brankář Pacheco s jeho projektilem neměl problémy. Hosté sice byli častěji na balónu, ale Alavés jim tak trochu dával ochutnat vlastní medicínu. Zabezpečená obrana domácích polevila až před koncem prvního poločasu, kdy Luis Suárez rozjel rychlý protiútok a Marcos Llorente ho pak skvěle zužitkoval, když křižnou střelou přes tři hráče překonal Pacheca.

Hosté z Madridu vyhráli první poločas a pokud chtělo Deportivo pomýšlet na body, muselo ve druhém dějství hru více pootevřít. Veškeré plány však vzaly za své, když v 63. minutě sudí ocenil Laguardiův skluz červenou kartou.

V deseti lidech se hraje vždycky špatně a navíc proti vedoucímu týmu LaLigy. Atlético pak mělo dobré šance zvýšit vedení, ale Suárez sám před Pachecem těsně netrefil branku. Na druhé straně vystrašil Atlety hlavičkující Lejeune a Oblak musel jistit na rohový kop. Z něho sice domácí nevyrovnali, ale o tři minuty později podnikli rychlý protiútok, na jehož konci byl nechytatelný vlastňák Felipeho. Oblak proti tomu nemohl nic dělat a vše nasvědčovalo tomu, že Colchoneros i v převaze ztratí body.

Nic takového se však nestalo. Po Kokeho kolmici cpal nezištně balón před branku Félix a Luis Suárez střelou do prázdné branky vrátil vedení na stranu Atlética Madrid. Deportivo sice ještě mělo šest minut nastaveného času na odpověď, ale vedoucí branka Atletů tým psychicky srazila a navíc pořád tu bylo oslabení. Atlético zvítězilo na Mendizorrotze 2:1 a vrátilo se do čela LaLigy před Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele