30. kolo
12.04.2021 21:00 CET
3 : 4
(3:2)

Reportáž

Fernando (© AFP)

Gólovou přestřelku na Balaídos zvládla vítězně Sevilla

Pondělní dohrávka španělské LaLigy přinesla hodně divokou přestřelku s vítězným koncem pro Sevillu. Andalusané na Balaídos vedli, ale domácí jim pak zasadili několik úderů, až se dostali do vedení 3:2. To ale nebyl výsledek, se kterým by byla Sevilla spokojená a následoval další obrat, tentokrát na 4:3 ve prospěch Rojiblancos.

Hostující trenér Julen Lopetegui před zápasem vysekl domácí Celtě velkou poklonu a varoval před její schopností hrát dobrý, technický fotbal. To se vzápětí potvrdilo a zatímco za Vigo obstaral dva góly Iago Aspas a jeden Denis Suárez, za Sevillu se prosadili čtyři různí střelci - Koundé, Fernando, Rakitić a "Papu" Gómez.

Seville stačilo na úvodní gól pouze sedm minut. Po výborně zahraném rohovém kopu si naskočil na centrovaný balón Jules Koundé a hlavou poslal hosty do rychlého vedení. Autor první trefy měl prsty i ve druhém gólu, který tentokrát padl na opačné straně. Rychlého Santiho Minu fauloval v pokutovém území a následovala penalta, kterou proměnil Iago Aspas.

A to zdaleka nebylo všechno. Iago Aspas se pouhé tři minuty po vyrovnávacím gólu dostal za obranu Rojiblancos a tváří v tvář Bounouovi v pohodě zakončil na 2:1. Celta Vigo velmi rychle otočila výsledek ve svůj prospěch, ale utkání se teprve dostávalo do patřičných obrátek. Jednu nepříjemnost museli Celestes řešit v úvodní půlhodině, to když se zranil Santi Mina, kterého na hrací ploše nahradil Facundo Ferreyra.

Přestřelka na Balaídos pokračovala ve 35. minutě. Fernando si vyměnil balón se Susem a ze střední vzdálenosti vypálil, naneštěstí pro Vigo ránu fatálně tečoval Aidoo a Villar nestihl zareagovat - 2:2. Poločasová plichta by byla nejspíše na obě strany spravedlivá, ale osud utkání tomu chtěl jinak. Dvě minuty před odchodem do šaten předvedli domácí další pohlednou akci a po průnikové přihrávce zakončil technickým obloučkem přes brankáře Brais Méndez.

Celta Vigo vedla, ovšem po přestávce jí čekala ještě náročná šichta. Po nezáživném vstupu do druhého poločasu se v 60. minutě opět roztrhl pytel s góly a po akci z levé strany zůstal na penaltě osamocený Ivan Rakitić, který tak srovnal na 3:3. Sevilla pak měla více ze hry a svojí převahu zužitkovala přesně čtvrthodinu před koncem. Alejandro "Papu" Gómez si dobře navedl balón na pravačku a zpoza vápna dokonal další obrat v utkání. Andalusané podruhé v zápase vedli a tentokrát už výsledek nepustili.

Sevilla si výhrou upevnila čtvrté místo a navíc se zapojila do závodů o titul. Na vedoucí Atlético Madrid ztrácí osm kol před koncem šest bodů. Celta Vigo zůstává ve středu tabulky na jedenáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mr. International

1:1

Reagovat
LH171186

Dobře "Bonova" Sevilla....

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík si tam už nezachytá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele