26. kolo
06.03.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona v Pamploně prodloužila ligovou neporazitelnost na šestnáct zápasů

Barcelona neprohrála v LaLize už šestnáct zápasů v řadě. V sobotu dokázala zvítězit na půdě Osasuny 2:0, když využila své brankové příležitosti, zatímco domácí nikoliv. Za Blaugranas se prosadili Jordi Alba a Moriba Kourouma.

O první rozruch se postaral svým dalekonosným nákopem na branku Ter Stegena Jonathan Calleri. Německý brankář byl nucen rychle couvat, ale situaci nakonec bez problému zvládl. Barcelona byla aktivnější, ale před šestnáctkou nedokázala akce zakončovat, zatímco na druhé straně se nebezpečným pokusem prezentoval Barja a Ter Stegen už musel vytáhnout fantastický zákrok. Bezbrankový stav vydržel na El Sadaru přesně půlhodinu, než se po krásném Messiho pasu za obranu prosadil tvrdou střelou pod břevno Jordi Alba.

První poločas měl ale jiného hrdinu. Marc-André ter Stegen musel ve 34. minutě opět výrazně zasahovat, když zblízka pálil na branku Rubén García. Osasuna měla jen v prvním poločase dvě stoprocentní šance, které ale nedala a tak odcházela do šaten s jednogólovým mankem.

Barcelona nepředvedla kdovíjaký výkon, ale k vedení to stačilo. Osasuna ani ve druhém poločase nenašla na obranu Barcy recept. V 70. minutě hlavičkoval těsně vedle Calleri a o devět minut později zase Alba po Messiho obloučku nepropálil Herreru. Katalánci si definitivně zajistili tři body sedm minut před koncem, když Moriba Kourouma krásně zasekl balón na hranici šestnáctky a přesně mířenou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Ztráta dvou branek už byla pro Osasunu příliš. V závěrečných minutách si Barcelona náskok pohlídala a prodloužila svojí neporazitelnost. Krom toho využila madridského derby, jenž bude znamenat minimálně ztrátu jednoho z konkurentů v boji o titul a perfektně se naladila na odvetu Ligy mistrů na hřišti PSG.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele