14. kolo
19.12.2020 14:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético Madrid dvěma góly Suáreze porazilo Elche

Atlético Madrid se doma může radovat z další výhry, o kterou se gólově postaral především kanonýr Luis Suárez. K autoru dvou branek se přidal ještě Diego Costa.

Atlético vcházelo do domácího utkání z pozice jasného favorita a netrvalo dlouho, než se jeho superiorita začala projevovat naplno. Už ve třetí minutě se domácí málem radovali po odpískání pokutového kopu v jejich prospěch. Jenže jejich radost netrvala dlouho, protože sudí si dobře všiml, že celé akci předcházel ofsajd, takže gól neuznal.

Luis Suárez se od prvních momentů hodně snažil a neustále si žádal míč na hraně ofsajdu, lépe řečeno častěji až za hranou. Atlético bylo mnohem aktivnějším týmem, ale střelecky se mu absolutně nedařilo. Ferreira-Carrasco pálil z velmi dobré příležitosti o dost mimo, neuspěl ani Lemar, jehož ránu v pohodě vyrazil Badía.

Pět minut před koncem první půle to už Atléticu vyšlo. Pravý bek Trippier vyslal z pravé strany střílenou přihrávku, kterou jemně tečoval Luis Suárez a postaral se o první trefu utkání. O tři minuty později ho mohl napodobit Llorente, kterého parádně našel Félix. Mladý Španěl ale vysoko přestřelil bránu Badíi.

Druhá branka na sebe přesto nenechala dlouho čekat. V 59. minutě se Carrasco popasoval s prvním obráncem před sebou a krásným pasem mířil na zadní tyč. Tam obrana Elche nepohlídala náběh Luise Suáreze a tomu se povedlo z úhlu propálit brankáře hostí.

O pouhých pět minut ale bylo všechno jinak. Po rohovém kopu a prodloužení míče se balon dostal na hlavu Lucase Boyého a mladý Argentinec hlavou z malého vápna snížil na rozdíl jediné branky. Deset minut před koncem utkání definitivně rozhodl o výhře "Atletů" Diego Costa. Stačilo mu na to sedm minut coby střídajícímu hráči. Ve vápně nasimuloval faul na svou osobu a sudí mu to sežral i s navijákem. Pískal penaltu, kterou právě střídající forvard Costa v pohodě proměnil. Tím definitivně potvrdil tři body pro domácí Colchoneros.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele