9. kolo
07.11.2020 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

João Félix (© AFP)

Atlético rozdrtilo Cádiz 4:0, Félix dal další dva góly

Nejlepší formu ve španělské lize má Atlético Madrid, které jako jediné ještě neprohrálo. Colchoneros hostili v sobotu večer nebezpečný Cádiz a díky čtyřem brankám bez problému zvítězili. Skvělou střeleckou formu potvrzuje Joao Félix, který opět zapsal po dvou gólech. Trefili se i Llorente a Suárez.

Cádiz patří mezi největší překvapení soutěže a i když jde o nováčka, Atleti si museli dávat pozor. Hosté například zvítězili na půdě Realu Madrid a chtěli překvapit i na Wanda Metropolitano.

Jenomže od začátku se museli vypořádávat s převahou Atlética a navíc už v 8. minutě inkasovali první gól. Po standardní situaci si šel pro balón Ledesma, jenomže ho neudržel v náruči a Llorente ho mohl vrátit vzduchem před branku, kde Joao Félix hlavou otevřel skóre. Atlético navíc dál udávalo tempo a ve 22. minutě zvýšilo náskok. Trippier šikovně prostrčil přihrávku na Marcose Llorenteho, který přízemní střelou k přední tyči se štěstím překonal Ledesmu. Brankář Cádizu si nohou na balón sáhl, ale v cestě do branky mu nezabránil - 2:0.

Hosté najednou nevěděli, kde jim hlava stojí a Colchoneros podnikali další nebezpečné útoky. Saúlově trefě předcházel ofsajd a Suárez hlavičkoval hodně nad branku. První poločas byl jednostrannou záležitostí a pokud se chtěl Cádiz ještě přihlásit o slovo, musel do druhého dějství něco změnit.

Cádiz po přestávce vystřídal, ale nebylo to nic platné. Po deseti minutách Atleti přidali třetí zásah a utkání drželi pevně ve svých rukách. Félix vysunul do samostatného úniku Luise Suáreze a uruguayský útočník chladnokrevně zakončil. Branku ještě posuzoval VAR systém a Atléticu dal za pravdu.

Utkání už bylo dávno rozhodnuto a otázkou bylo, jakým rozdílem nakonec domácí vyhrají. Dělovka Correy minula branku a další šance pochytal Ledesma. Osm minut před koncem si připsal zákrok také Oblak, který zpacifikoval hlavičku Negreda. V 90. minutě Madridští dokonali dílo, Correa krásně přenesl hru na Félix, ten si zpracoval balón na prsa a neomylně zakončil. Atlético porazilo Cádiz 4:0 a minimálně do zápasu Realu Sociedad se ujalo vedení v soutěži.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele