8. kolo
31.10.2020 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Iker Muniain (© AFP)

Sevilla nezvládla další ligový zápas, v Bilbau prohrála s Athleticem 1:2

Fotbalisté Sevilly začínají mít v rámci španělské nejvyšší soutěže problém. Po porážkách s Granadou a Eibarem podlehli i Athleticu a v neúplné tabulce mohou klesnout hodně blízko k sestupovým pozicím. Andalusané sice na San Mamés rychle vedli, když se trefil Youssef En-Nesyri, ale obrat zařídili v závěrečné čtvrthodině Iker Muniain s Oihanem Sancetem. Athletic si zároveň upevnil postavení ve středu tabulky.

Trenér Sevilly Julen Lopetegui vsadil od začátku na brankáře Bounoua, což byla oproti předchozímu zápasu s Eibarem změna. Tomáš Vaclík tak zůstal na lavičce náhradníků a přihlížel tomu, jak se jeho spoluhráči ujímají rychlého vedení. Už v 9. minutě přihrál pod sebe rozeběhnutý Ocampos a Youssef En-Nesyri měl poměrně snadnou úlohu. Sevilla začala na San Mamés nejlépe jako mohla.

I v další fázi zápasu byli hosté lepší a Baskové až postupně vyrovnávali hru. Až před koncem prvního poločasu se naskytla další příležitosti a to tentokrát pro domácí, jenže Raúl García ze slibné pozice hlavičkoval vedle. Athletic toho v první půli zas tolik nepředvedl a pokud chtěl se Sevillou pomýšlet na lepší výsledek, potřeboval výrazněji přidat.

V 50. minutě ale mohl inkasovat druhý gól. Po dlouhém centru do vápna hlavičkoval Yossef En-Nesyri a nebýt postaveného Iňiga Martíneze na brankové čáře, měli by Baskové velký problém. Štěstěna jim v tu chvíli přála a jak se později ukázalo, byl to zlomový moment zápasu.

Ještě čtvrthodinu před koncem držela Sevilla nadějné vedení, než vyrovnal Iker Muniain, nový muž na hrací ploše. Muniain využil Vegou prodlouženého rohového kopu a na zadní tyči nehlídaný překonal Bounoua - 1:1. A to zdaleka nebylo všechno. V 86. minutě Sevilla nepokryla nenápadný Williamsův centr a další nový muž na hřišti Oihan Sancet vstřelil vítězný gól.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele