33. kolo
28.04.2021 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Jon Morcillo (© AFP)

Real Valladolid v Bilbau dvakrát prohrával, ale nakonec veze domů bod

Bilbao nevyužilo nabízenou možnost a ačkoli nad Realem Valladolid dvakrát vedlo, pokaždé nechalo svého soupeře srovnat. Real Valladolid se i díky pozdní trefě Weissmana vrací domů s cenným bodem.

Do utkání vstoupili domácí hráči s vervou pro ně typickou. Álex Berenguer se dostal už po šesti minutách k míči v dost nebezpečné vzdálenosti a tvrdou ranou prověřil brankáře Masipa. Ten na jeho ránu odpověděl povedeným zákrokem, jenže o pár minut později už zasáhnout nestačil. Psala se 14. minuta, když se do vápna rozeběhl Unai López, před kterým Fernández skvělým skluzem odpálil míč. Pouze však na kraj vápna, kde číhal Jon Morcillo. A na jeho dělovku už brankář Masip nemohl mít nárok.

Stejný duel se odehrál i po půlhodině hry, jenže tentokrát Morcillovu ránu z voleje brankář Masip fantasticky vyrazil mimo. Basky málem polila ledová voda tři minuty před koncem, když si za jejich obranu naběhl Shon Weissman a těsně před Simónem dokázal dostat míč do sítě. VAR povolaný na pomoc však gól kvůli střelcově ofsajdu neuznal.

Po změně stran obrana Bilbaa couvala před Maranhãem, který však zpoza vápna poslal míč nad bránu. Obrovskou šanci pak zahodil obránce Iñigo Martínez, který se po rohu najednou ocitl úplně sám před Masipem, jenže napálil jenom jeho! Po 70. minutě však dostalo utkání velmi rychlý spád. Óscar Plano odcentroval od rohu přímo na Fabiána Orellanu a jeho hlavička zapadla k tyči - 1:1.

Baskové se však nevzdali snadno a v 76. minutě zase vedli. Domácí "železný muž" Iñaki Williams přesprintoval soupeře a ve vápně hledal před bránou Raúla Garcíu. Našel ho na zadní tyči a zkušený útočník už neměl problémy dostat míč do prázdné brány.

Jenže ani to nebylo všechno. Pouhých pět minut zbývalo do konce utkání, když centrovaný míč pustil elegantně za svá záda Plano a pohotový Shon Weissman se z voleje prosadil - 2:2. Domácí se sice hned vrhli do útoku, ale jejich snahy už působily spíš křečovitě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojku bych nerozdýchal.

Reagovat
Pharrell

2:0 pro Bilbao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele