16. kolo
31.12.2020 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Baskické derby rozhodl pro hosty Portu

Baskické derby ovládl Real Sociedad, kterému k výhře prestižního až mírně bratrovražedného souboje stačila jediná branka. Už v páté minutě se po akci Oyarzabala stal jejím autorem zkušený útočník Cristian Portu.

Tohle je jeden z těch zápasů, při kterých teď diváci chybí nejvíc. Tradičně vyhecované derby dvou nejpopulárnějších a nejúspěšnějších týmů Baskicka. Dnes začalo trochu netradičně už ve dvě hodiny, ale žádný ospalý úvod jsme rozhodně neviděli. Už v 5. minutě si totiž Merino všiml nabíhajícího Oyarzabala, kterému adresoval chytrou nahrávku. Mladý křídelník před bránou oslovil nabíhajícího Portua, který byl sice v záklonu, ale přeci nakonec dostal míč do sítě.

Po celý zápas se hodně žlutilo a to mohl být počet trestů ještě mnohem vyšší. Bylo to logické, v takhle prestižním duelu se každý souboj počítal dvakrát. To nicméně způsobovalo rozsáhlou kouskovanost hry. Šancí bylo pomálu, domácí se mezi tři tyče netrefili za první poločas ani jednou.

Sudí José Sánchez musel hned zkraje druhé půle řešit zapeklitý problém, když domácí Núñez srazil ve vápně Le Normanda a hosté se dožadovali penalty. Sudí ale nakonec správně nepískal. Obrovskou šanci na zvýšení měl La Real v 63. minutě, kdy ze standardní situace pálil Isak. Trefil ale jen břevno!

O chvíli později musel brankář Simón znova do akce, když jej po nahrávce Isaka vyzkoušel Oyarzabal. Díky brilantním reflexům si ale brankář Bilbaa poradil. Na body to však nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele