2. kolo
06.01.2021 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Barcelona zvládla dohrávku v Bilbau a posunula se na třetí místo

Důležitého vítězství na baskické půdě dosáhla Barcelona, která se zároveň po výsledku 3:2 posunula na třetí místo tabulky. Athletic Club sice rychle vedl, ale i odpověď Katalánců na sebe nenechala díky Pedrimu dlouho čekat a ještě v poločase dokonal obrat, v ten večer dvougólový, Lionel Messi. Vítězství Barcelony bylo plně zasloužené.

Do základní sestavy hostů se vrátil kritizovaný Francouz Antoine Griezmann, který tak doplnil útočný tandem Messi, Dembélé. Barcelona ale nezačala na San Mamés vůbec dobře a už po třech minutách prohrávala. Obrana hostů nechala otevřená "vrata" do kterých vpadl Iňaki Williams a svůj postup na Ter Stegena sice v první fázi zbrzdil, ale balón pak poslal neomylně k tyči. Než se stačili hosté oklepat, málem inkasovali po druhé. Po přihrávce Muniaína pálil jen do boční sítě Berchiche. Až poté zahrozila i Barcelona a po pěkné akci zakončoval Dest, ovšem Simón předvedl pozorný zákrok.

Barcelona začala zvyšovat obrátky a ve 14. minutě bylo vyrovnáno. Ještě než se tak stalo předvedl Simón další skvělý zákrok proti Dembélému a i když z následného rohu nic nebylo, další šance Barcy už skončila gólem. Dlouhý centr na zadní tyč vrátil před branku De Jong a Pedri hlavou poslal balón do sítě.

Hosté měli i nadále více ze hry, Albovu střelu musel likvidovat Simón a ve 38. minutě Barcelona dokonala obrat. Pedri si výborně seběhl na načasovanou přihrávku, počkal na náběh Messiho a Argentinec celé dílo zdařile dokonal. Ještě v prvním poločase mohl zvýšit Antoine Griezmann, ale jakoby mu opět nebylo přáno. Proti jeho střele se zaskvěl Simón.

Bilbao se i ve druhém poločase snažilo na Katalánce vlétnout a zaskočit je rychlou brankou. Iňaki Williams se dobře natáhl po balónu, jenomže branku těsně minul. Na druhé straně byl čím dál více vidět Messi. Nejprve mu sudí kvůli ofsajdu neuznali gól, poté Messi pálil do brankové konstrukce a do třetice se dočkal v 62. minutě, kdy parádně napálil přihrávku Griezmanna o břevno do sítě. Lionel Messi dokonce sahal po hattricku, ale i ve druhém případě orazítkoval tyčku.

Barcelona měla utkání pod kontrolou, nicméně závěr jí čekal ještě krušný. V poslední minutě předvedl krásnou technickou volej Iker Muniaín a Ter Stegen plachtil vzduchem zbytečně. Na vyrovnání se už Bilbao nezmohlo a s Barcelonou prohrálo. Baskům patří v tabulce deváté místo, zatímco Barcelona se posunula už na třetí příčku. Koemanovi svěřenci však dál ztrácejí na první Atlético sedm bodů , navíc lídr soutěže má dva zápasy k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
valloire

3-0

Reagovat
roberos

hele dneska stebou souhlasím 3:0 . Naši kloučci + pomalý Busquets , dřeváci Griezmann,.Lenglet a výsledek je jasný. Doufám,že zrzek už brzy půjde do prdele a přivedou pořádnýho hroťáka, tvořivého záložníka a kvalitního stopéra.

Reagovat
valloire

Reagovat
dextroza_m

2 : 1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
remeslnik

1:2

Reagovat
roberos

a je hotovo - naše obrana je naivní a dneska dostanou školu - 3nebo 4 fíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele