32. kolo
25.04.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Alejandro Berenguer (© AFP)

Atlético zaznamenalo další ztrátu, prohrálo v Bilbau

Atlético po dvou výhrách opět ztratilo a tentokráte nechalo všechny body v Bilbau. Atlético vstoupilo do zápasu špatně, rychle inkasovalo a pak trvalo dlouho, než odpověděl obránce Savić. Poslední slovo však měli Baskové a čtyři minuty před koncem rozhodl Iňigo Martínez.

Pro Atlético je to obrovská komplikace. Ohromný náskok, který si v průběhu sezony udržovalo na prvním místě, se definitivně rozplynul. Atleti byli lepší co se držení balónu týče, ale počet střel byl na obou stranách vyrovnaný. Athletic tedy těžil z větší efektivity.

Diego Simeone se musel od začátku zápasu obejít bez útočníků Félixe a Luise Suáreze, oba dva zasáhli do zápasu až ve druhém poločase za nepříznivého stavu. Vše odstartovala 9. minutě a přizvednutý centr z pravé strany, po kterém se hlavou prosadil Álex Berenguer. Hned vzápětí mohl z podobné pozice srovnat Carrasco, ale Simón dokázal vyškrábnout balón nad břevno.

Atlético se snažilo tlačit do ofenzívy, zároveň si ale muselo dávat velký pozor na zadní vrátka. Po zdánlivě nenápadné akci nebezpečně zakončoval Villalibre a Oblak musel u tyče zasahovat. Atlético vstoupilo do druhého poločasu beze změn, zatímco Marcelino jedno střídání využil a zraněného Capu nahradil Lekue. V 53. minutě se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti Llorente a balón prolétl vedle. Jen o pár minut později táhl rychlý brejk Morcillo a Sancet v dobré pozici přestřelil.

Čas se Atléticu krátil a výsledek byl stále nelichotivý. Teprve až čtvrthodinu před koncem prodloužil hlavou Carrascův centr od rohového praporku Stefan Savić a balón zapadl do branky. Remíza 1:1 už byla přijatelnější, ale pořád to bylo málo. Athletic se rozhodl nebránit za každou cenu a čtyři minuty před koncem udeřil z rohového kopu. Iňigo Martínez se vyšrouboval do vzduchu a hlavou pod břevno zavěsil.

Na vyrovnání už bylo málo času. Atléti se sice usadili na polovině soupeře, ale srovnat nedokázali. Porážka 1:2 je může připravit o průběžné prvenství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dějí se ruzné výmrdy. Snad se nedočkáme toho, že Bilbao udělá Atletico poté, co doma poslední 2 zápasy jen plichtili s celky , které jsou na spadnutí.

Reagovat
celeb

tiez si myslim, ze bude remiza

Reagovat
smazaný uživatel

??

Reagovat
celeb

tak atletic ich nakoniec 'udolal', ja som cakal remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Jen zlehka se po ránu .

Reagovat
smazaný uživatel

Ted by mohlo Bilbao rupnout s Valladolidem a posléze udělat Sevillu, at je trochu sranda .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele