19. kolo
04.01.2020 13:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia si zahrávala, ale těsné vedení nad Eibarem udržela

Valencia si nejtěsnějším možným rozdílem poradila s Eibarem a bere tři body. Stačila jí k tomu jediná branka, o kterou se ve 27. minutě postaral Maxi Gómez. Stejný hráč skóroval ještě jednou, ale tento zásah mu sudí pro ofsajd neuznal.

Domácí Netopýři byli od začátku jasně aktivnějším týmem a zasypali svého soka několika střelami. Nejčastěji se jim ale dařilo kombinovat a postupně se propracovávat obranou Eibaru. V páté minutě se před brankářem Dmitrovićem objevil po rohovém kopu zakončující Rodrigo. Ten ale jednak pálil jen do rukavic srbského brankáře a jednak byl v ofsajdu, takže jeho branka by stejně neplatila.

Ke střele se propracoval Ferrán Torres, který vyslal z voleje svou pravačkou nebezpečnou pumelici, ta ale nakonec skončila vedle Dmitrovićovy brány. O chvíli později se připomněli i hosté z Eibaru. Svou pravačku vyzkoušel Inui, který tlačil míč ke vzdálenější tyči. Tu však o metr minul. Diváci si na pomalé tempo rozhodně stěžovat nemohli a ve 13. minutě domácí poprvé křičeli gól.

Maxi Gómez dostal skvělý pas za obranu, obešel brankáře Dmitroviće a zasunul míč do sítě. Jenže sudí Alejandro Hernández si dal načas a po kontrole s videem gól neuznal. Ke slovu se o chvíli později dostal i Rodrigo, hlavní nebezpečí Valencie. Gómez mu nahrál před bránu velmi citlivým pasem a Rodrigo ve skluzu jen těsně nedosáhl. Kdyby ano, posouval by míč do opuštěné brány.

Když to nešlo po zemi, prosadila se Valencia vzduchem. Její manévr vedl Daniel Wass, který se dostal k centru ze strany. Na prodloužený pas si naběhl Maxi Gómez a přesnou hlavičkou uklidil míč do sítě - 1:0 pro Netopýry.

Pět minut před tím, než sudí odeslal obě jedenáctky do šaten, se za míčem pořádně proletěl mladý brankář Jaume Doménech. Jeho postřeh prověřil tvrdou ranou záložník Pedro León a Doménech měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil mimo tři tyče.

Pár minut po změně stran se Eibar málem šťastně dočkal srovnání. Centr ze strany brankář Doménech vyrazil jen před sebe a od Bigase se odrazil do břevna! Na opačné straně se o něco podobného pokoušel Ferrán Torres, jenže jeho hlavička poslala míč těsně vedle tyče.

Valencia se hodně zlobila na rozhodčího, který podle jejího názoru nesprávně neodpískal ruku Paula Oliveiry, ale video mu dalo zapravdu. Sporných momentů přibývalo a Ferrán Torres ve vápně upadl po kontaktu s protihráčem. Ani v tomto případě se ale sudí nenechal obalamutit a penaltu nepískal. A Valencii to málem mrzelo. Jen o pár minut později totiž nabíhající Pedro León málem přeloboval brankáře Doménecha, který jen se štěstím stihl míč odpálit těsně nad břevno. Utkání nakonec nedohrál přemotivovaný nebo spíš frustrovaný Paulo Oliveira, který šlapákem sestřelil Pareja a byl vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Largo

1:0.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele