13. kolo
09.11.2019 16:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia se dere nahoru, porazila i Granadu

Už třetí soutěžní vítězství v řadě zaznamenala Valencia. Doma na Mestalle si poradila s nebezpečnou Granadou, pro kterou je to naopak už třetí ligová porážka v řadě. Granada tak vyklízí pozice právě na úkor Netopýrů, ti se totiž díky výhře ve vzájemném utkání už bodově dotáhli. Pod výhru 2:0 se tučným písmem zapsali Wass a Torres.

V žádném případě to nebyla pro Valencii jednoduchá výhra, vždyť první gól vstřelila až čtvrthodinu před koncem a pojistku dokonce v nastavení.

Granada v předchozích dvou zápasech prohrála a ve Valencii se moc chtěla vrátit zpátky na vítěznou vlnu. Do utkání vstoupila s větším elánem aktivněji, ale poměrně výrazné držení balónu k ničemu nevedlo. Dokonce ani k velké gólové příležitosti, či alespoň k něčemu, co by zaměstnalo nizozemského brankáře Cillessena. Ve 36. minutě byli domácí nuceni poprvé střídat a zraněného Kondogbiu nahradil Jaume Costa. Před koncem prvního poločasu přišla také největší šance dosavadního průběhu hry. Wass se z velké dálky rozhodl napřáhnout a Rui Silva musel vyrážet.

Gólu se ale diváci nedočkali, tedy prozatím. V 56. minutě už se sice radoval Dani Parejo, ale zbytečně protože po přezkoumání sudí Estrada branku odvolal. Na vině bylo stínění hráče, který stál v ofsajdu, brankáři.

Až v 74. minutě byl bezbrankový výsledek prolomen. Centr Gómeze doplachtil až k zadní tyči, kde byla hned trojice hráčů Valencie a Daniel Wass byl tím, kdo ho nakonec procpal za záda Ruie Silvy. Vedoucí branka Valencii hodně nabudila a i další minuty patřily domácím. Granada byla ve hře o body až do úplného konce, nakonec ale ještě jeden gól v nastavení inkasovala. Nejprve nebyl uznán další gól, tentokrát Kevinu Gameirovi a pak už to přišlo. V sedmé minutě nastavení prošel až k pokutovému území Ferrán Torres a povedenou ranou stvrdil výhru Valencie.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele