6. kolo
25.09.2019 20:00 CET
3 : 3
(3:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Getafe si po divoké bitvě odváží z Valencie bod

Valencie sehrála s Getafe nádhernou bitvu, při níž diváci rozhodně nelitovali vynaložených prostředků ani času. Viděli totiž šest gólů rovným dílem rozdělených oběma brankářům. Nejblíž k hattricku měl dvougólový střelec Maxi Gómez.

To bylo neskutečné drama! Getafe se sice už v první minutě dostalo do vedení a utišilo stadion Mestalla, ale domácí se nevzdali. Během smrtící desetiminutovky otočili skóre na 3:1 a v jejich šatně musela panovat dobrá nálada. Jenže po změně stran to samé předvedlo Getafe, které dalo dvě branky a v samém závěru mu rozhodující 4. gól navíc ještě pro ofsajd nebyl uznán.

Už v první minutě se Getafe dostalo k zahrávání rohového kopu a zvolilo povedený signál. Nakrátko rozehraný roh putoval prvním dotykem ke Cucurellovi na hraně vápna, který se tvrdým centrem pokusil oslovit Jaimeho Matu. Toho nikdo pořádně nehlídal a Jaume Domenech byl v tu chvíli bezmocný.

Getafe pokračovalo v aktivním herním projevu a Valencia měla naopak potíže. Ve 12. minutě se jí navíc zranil útočník Kevin Gameiro a do hry musel Maxi Gómez. To Valencii naopak paradoxně zachránilo. Aktivní Cucurella se zničehonic dostal ke střele ze střední vzdálenosti. Zpoza pokutového území mířil ale jen těsně nad domácí břevno. A pak už začal kolotoč Valencie.

Ve 32. minutě se nejprve dostal k centru ze strany Kang-in Lee. Jeho pobídku sice obrana Getafe tečovala do vzduchu, jenže pak předvedl parádní nůžky mladý útočník Maxi Gómez a s pomocí tyče srovnal. Jen o čtyři minuty později stejný hráč navíc dokázal vstřelit vedoucí branku, když si na zadní tyči naskočil na Parejův centr a přesnou hlavičkou zakončil standardní situaci Netopýrů.

Getafe se v těchto chvílích vůbec neorientovalo a jeho obrana propadla ještě jednou. Na začátku akce byla opět parádní nahrávka od Pareja, který vyslal do sprintu Rodriga. Ten si poradil s Nyomem a jeho přihrávku proměnil ve třetí branku Los Che mladý Korejec Kang-in Lee - 3:1 pro Valencii.

Zdálo se, že Valencii nic nezastaví v cestě za třemi body, jenže to nebyla pravda. Ještě dvacet minut ze druhé půle sice Netopýři vedli stejným rozdílem, ale pak se také v rozmezí několika minut sesypali. V 68. minutě se na levé straně uvolnil k centru střídající Kenedy, který našel v šestnáctce přízemním pasem Jasona Remeseira, který snížil.

O pouhé dvě minuty později už to bylo v sektoru hostí mnohem veselejší, protože Dakonam svůj výlet po straně zakončil krásným centrem před bránu a Ángel Rodríguez z voleje mířil fantasticky přesně! Bláznivý zápas pokračoval a v 94. minutě předvedlo Getafe další skvělou spolupráci v útoku. Jaime Mata sice dostal míč do sítě, jenže dle názoru sudího tomu předcházel ofsajd, takže gól na 4:3 už uznán nebyl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele