21. kolo
25.01.2020 16:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Sétienova parta v problémech. Valencia vyhrála s čistým štítem

Valencia to dokázala! Na domácí půdě si poradila s Barcelonou a udržela s ní čisté konto. Netopýrům se utkání skvěle povedlo a díky vlastní brance Alby s gólem Gómeze si připisuje nečekané tři body.

Fotbalisté Barcelony se drželi na první příčce a dnes odpoledne cítili velkou šanci na další body, aby alespoň na chvíli odskočili druhému Realu Madrid. Blaugranas se ale spíš než na umístění musí aktuálně zaměřovat na svůj herní projev, který ani po nástupu trenéra Sétiena rozhodně neplní očekávání dychtivých fanoušků. Dnes se měli o změnu pokusit Messi, De Jong, Fati nebo Arthur.

Domácí celek věřil, že i díky tomu by se mu dnes mohl s podporou zaplněného stadionu podařit skvělý výsledek. Přímo na hřišti se o to měli starat Garay, Torres, Soler, Gameiro nebo Gómez. Nutno dodat, že domácí se hodně snažili zaplňovat střed hřiště tak, aby se Barcelona při přechodu do útoku hodně trápila.

A fungovalo to. V 11. minutě se navíc do vápna hnal obránce Gayá, kterého fauloval Gerard Piqué. Sudí neměl žádné pochybnosti a ihned pískal penaltu. Slavit ale Los Che ještě nemohli. Maxi Gómez si totiž vybral špatnou stranu, respektive stejnou, na kterou letěl i brankář Ter Stegen. Zkušená jednička mezi třemi tyčemi Barcelony se zaskvěla parádním zákrokem a penaltu chytila!

Barcelona dnes rozhodně nedominovala a to ani po několika kombinačních akcích tria Messi, Arthur a Fati. Hrozila naopak Valencia. Po půlhodině hry prověřil Ter Stegena dělovkou Carlos Soler a brankář hostí se opět musel mít na pozoru. Jeho protějšek mezi třemi tyčemi Netopýrů Jaume Doménech překvapivě tolik práce neměl a po celý první poločas přispíval i on k tomu, že se diváci gólu nedočkali.

Lepší pocity z prvního dějství ale rozhodně mohli mít domácí hráči. A Mestalla je i po změně stran hnala vpřed. Barcelona v defenzivě působila chaoticky, na její poměry až nezvykle nekoncentrovaně. Absence důrazu se projevila i v osudové 48. minutě. Valencia poslala před bránu Ter Stegena několik centrů, až se balon dostal k nohám Maxiho Gómeze. Ten poslal na bránu Katalánců tvrdou střelu, kterou si do vlastní brány srazil nešťastník Jordi Alba.

To byly pro Barcelonu nečekané potíže. Hosté navíc evidentně nestíhali zastavovat další útoky valící se na jejich bránu, z čehož nejednou rezultovala žlutá karta. Větší důraz na hřiště vnesl až Arturo Vidal. Ten jen po minutě svého pobytu na hřišti spolupracoval s Messim a Argentinec by se nebýt včasného zákroku Gabriela dostal do zakončení.

Valencia cítila velkou šanci na zisk tří bodů a do hry byl za tím účelem vyslán také útočník Rodrigo, mimo jiné jeden z přestupových cílů Barcelony. Právě střídající kanonýr měl na pravé straně solidní rychlost a ještě posouval míč k Solerovi. Ten ale na delší balon nakonec těsně nedosáhl.

Dvacet minut před koncem, když už Los Che záměrně dost zdržovali, mohl srovnat hvězdný Lionel Messi. Argentinský kanonýr však hlavičkoval těsně vedle tyče.

Utkání bylo rozhodnuto až v 79. minutě. Valencia se musela ke konci prakticky neustále bránit, ale přesto z rychlého brejku snadno udeřila. Torres dostal míč ze strany od Coquelina a všiml si úplně volného Maxiho Gómeze. K němu se sice stahovala dezorientovaná obrana Barcelony, ale Gómez měl dostatek času zakončit - 2:0. Třetí branku přidal Gabriel, ale sudí ji o pár chvil později pro faul neuznal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
celeb

Valencia naposledy doma nad nami vyhrala v 2008 v CdR, v lige v 2007

Na 2. stranu na Mestalle je najcastejsi vysledok remiza.

Valencia je bez formy, o nasej po poslednom zapase na Ibize radsej pomlcim, ale zas zaloha aj obrana bude vyzerat inak, nebudeme hrat na 4 bekov + bude hrat Messi.

Arthur v zaklade by bol fajn, mal by to uz zvladnut, navyse moze ho striedat Vidal v 2. polcase.

Za mna:

Semedo - Pique - Umtiti - Alba; DJ - Busq - Arthur; Messi - Griezman - Fati

Reagovat
smazaný uživatel

Dvoječka.

Reagovat
smazaný uživatel

To se zase něco povedlo.

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
Pharrell

skoro

Reagovat
boryland

0:2...….Leo...…..

Reagovat
Pharrell

jasná neprohra Vale....

Reagovat
Pharrell

naopak

Reagovat
valloire

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

maybe

Reagovat
smazaný uživatel

Super!!!

Reagovat
Lamskej#RMCF

Tragédie.. Ale měli by si zvykat, éra po Messi bude vypadat nějak takhle

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Rodrigo by nebyl kanonýr, ani kdyby hrál za Arsenal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele