30. kolo
21.06.2020 19:30 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia vyřídila Osasunu už v prvním poločase

První tři body po koronavirové pauze má Valencia a jsou hodně důležité, protože drží "Netopýry" ve hře o pohárové příčky. Vše podstatné se událo už v prvním poločase, ve kterém Valencia dvakrát udeřila a po zbytek zápasu hru kontrolovala. Osasuně se nedá upřít snaha, své šance ale neproměnila a to bylo zásadní. Skóre otevřel individuální akcí Guedes a druhý gól obstaral Rodrigo.

Osasuna se chtěla na Mestalle revanšovat za domácí propadák s Atléticem Madrid, se kterým inkasovala pět branek, ale nevstoupila do zápasu dobře a velice brzy jí zpražil jednak neuznaný Rodrigův gól a především ten regulérní v podání Gonçala Guedese. Ve 12. minutě se Guedes rozhodl k samostatné akci, z hráčů Pamplony si doslova udělal tréninkové kužely a přesnou ranou po břevno poslal Valencii do vedení. Tím se Los Che uklidnili a dál udávali tempo zápasu. Po půlhodině hry se blýskl opět Guedes, který tentokrát perfektně načasovanou přihrávkou vysunul Rodriga a útočník Valencie napodruhé vstřelil regulérní gól.

Jesper Cillessen neměl v prvním poločase příliš práce, až těsně před přestávkou musel zasahovat na přední tyči proti střele Adriána Lópeze. Po změně stran Cillessen předvedl další zákrok, po kterém sice padl gól z dorážky, ale rovněž také z ofsajdu, takže skóre se neměnilo.

Osasuna se snažila dostat se zpět do utkání a šance měla. V 72. minutě hlavičkoval v obrovské šanci kapitán Oier vedle a o deset minut později zazdil tutovku i Arnáiz, když ve skluzu minul branku. Valencia ve zbytku utkání zápas kontrolovala a v nastavení ještě mohla přidat třetí gól, nicméně Čeryšev zakončil pouze do brankářových nohou. Valencii to nemuselo mrzet, výsledek 2:0 udržela až do závěrečného hvizdu a má konečně tři body. Osasuna pak další porážku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele