24. kolo
14.02.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Show brankářů na Mestalle. Atlético nakonec bere jen bod

Páteční předehrávka 24. kola LaLigy nabídla luxusní podívanou s množstvím šancí, ale vítěze přesto neurčila. Valencia totiž dotáhla obě branky hostujícího Atlética Madrid, které se proto z Mestally vrací jen s bodem.

Když se oba soupeři utkali naposledy, rozdělili si mezi sebou body stejným dílem. Zajistit tápajícím domácím výhru po delší době měli na hřišti zajistit Guedes, Parejo, Gómez nebo Mangala s Torresem. Atlético se spoléhalo na nesehranou dvojici útočníků Vitolo s Correou, kterou podporovali Koke se Saúlem.

Netrvalo dlouho a Valencia poprvé výrazněji zahrozila. V pozoru musel být brankář Jan Oblak, kterého pořádně protáhl univerzál Daniel Wass svojí jedovatou ránou. První minuty se nesly zcela jednoznačně ve znamení snahy neudělat chybu na obou stranách a moc pohledných šancí diváci neviděli. Atlético se každopádně stále častěji dostávalo k balonu, což mělo logicky jen jedno možné vyústění.

První branka na sebe nenechala zase tak moc dlouho čekat. V patnácté minutě si Ángel Correa na pravé straně vápna vyměnil míč s Vitolem a v pokutovém území napřáhl ke střele. Tu sice v pokleku zablokoval obránce Gabriel, jenže nechtěně tím odeslal míč přímo na kopačku Marcose Llorenteho. Mladý záložník na nic nečekal a hbitě propálil vše před sebou - 1:0.

Vitolo si s Ángelem Rodriguezem překvapivě velmi rozuměl a toto duo prakticky samo dokázalo zaměstnávat defenzivní linii Netopýrů. Valencia naopak delší dobu neměla míč na kopačkách a když už se k němu dostala, velmi rychle ji o něj hosté připravili skvělým presinkem. Zajímavý pas zkoušel vymyslet Carlos Soler a narazil při tom jen na skvěle postaveného brankáře Oblaka.

Ke konci první půle se Valencii povedlo přeci jen hrozit víc. Z první větší šance se jí povedlo skórovat ve 40. minutě. Po rohovém kopu si přetažený centr zpracoval na zadní tyči Maxi Gómez a dokázal jej prudkou střelou vrátit před bránu. Tam si naskočil pozorný Gabriel a jeho hlavička zapadla do sítě - 1:1.

Moc dlouho se ale domácí z vyrovnaného stavu neradovali. Jen o 3 minuty později totiž už zase bylo všechno jinak. Valencia ztratila míč ve středu pole a Thomas Partey s ním postupoval k bráně. Zastavovat ho zkoušeli mnozí, ale nepovedlo se to nikomu. Partey proto krátce švihl nohou a napálil míč k levé tyči brankáře Domenécha.

Po změně stran se začaly projevovat emoce na obou stranách i ve formě, která bývá oceňována žlutými kartami. Několik zákroků už bylo za hranou a sudí Medié si nenechal ujít příležitost pískat. Pískal i v 59. minutě, tentokrát však z jiného důvodu. Po faulu na Solera Parejo poslal ze standardky do vápna krásný centr, na něj si naběhl robustní Geoffrey Kondogbia, který s velkou dávkou štěstí protlačil míč za Oblaka.

Ke konci utkání se s šancemi roztrhl pytel. Nejprve Ferrán Torres pláchl Saúlovi a nacentroval na Gameira. Ten však přestřelil. Na opačné straně obránce Šime Vrsaljko odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, kde se dostal k hlavičce Álvaro Morata. Jeho pokus ale z blízkosti vytáhl mimo brankář Doménech, načež Partey pálil mimo.

Thomas Partey byl dnes hodně při chuti a jeho nebezpečné dělovky nedávaly brankáři Doménecheovi spát. A když v závěru brankář Oblak dvakrát vytáhl luxusní zákrok, když se do šance dostal Gaya, bylo rozhodnuto o dělbě bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele