33. kolo
01.07.2020 19:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Premiéra Vorovi nevyšla, zkazil mu ji brilantní García

Valencia doma znovu prohrává, tentokrát si z Mestally odvezlo tři body baskické Bilbao. Parádní večer prožil útočník Raúl García, který dal oba výstavní góly svého týmu. Trenér Voro naopak zažil velké zklamání.

Valencia toužila pod novým trenérem Vorem konečně vykročit správnou nohou a připsat si dobrý výsledek. Proti sobě však měla baskické Bilbao, které navíc v tabulce dýchalo Valencii hodně těsně na záda. Trenér Voro žádné velké veletoče nedělal a do sestavy od prvních minut umístil hráče jako Guedes, Parejo, Diakhaby nebo Rodrigo. Bilbao spoléhalo na Garcíu, Muniaina nebo Martíneze se Simónem.

V prvních minutách to byla Valencia, která odvážně napadala Bilbao a její snaha se málem vyplatila už v sedmé minutě. Hosté totiž zaspali při vlastní kombinaci kousek od vápna a míč se dostal k číhajícímu Parejovi. Ten jej z druhé vlny napálil na bránu a smutně sledoval, jak brankář Simón parádním zákrokem likviduje jeho šance na gól.

S Valencií naopak bylo mnohem hůř v minutě třinácté. Williams dostal spoustu prostoru na pravé straně a poté přesným centrem našel nehlídaného Raúla Garcíu. Zkušený ofenzivní univerzál zkusil ránu do protipohybu brankáře Cillessena a vyšlo mu to. Bilbao na Mestalle rychle vedlo a na tahu byla Valencia.

Valencii snaha nejde upřít, ale pokaždé jejímu útoku něco chybělo. Guedes vyslal v dobré šanci jen hodně slabou střelu, Florenziho centr nenašel svého adresáta a Rodrigova akce skončila na prvním obránci. Mnohem nadějnější byla minuta 42. V ní si na centr ze strany naběhl Maxi Gómez a byl před brankářem prakticky úplně volný. Jenže jeho zakončení mu nesedlo a obrovskou šanci nevyužil.

Valencia si asi v šatně plánovala, jak na soupeře vletí. Jenže Bilbao nic takového nedovolilo. Stačily mu pouhé dvě minuty na to, aby samo skórovalo. Chybnou rozehrávku Florenziho vystihl Córdoba, který posunul míč na Raúla Garcíu. Ten z dálky napřáhl k nádherné ráně, na níž Cillessen neměl nárok, a Bilbao vedlo o dvě branky.

Dvacet minut před koncem zachytil Čeryšev špatnou rozehrávku Yeraye a posílal ji na Rodriga, jenže první byl u míče brankář Simón. Bilbao se soustředilo především na obranu a Valencii toho moc nedovolovalo. Druhá půle zůstala daleko za očekáváním a zejména od Valencie se dalo čekat daleko víc. Trenér Voro bude mít ještě hodně práce, aby se na jeho nové svěřence dalo aspoň dívat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele