37. kolo
16.07.2020 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Eibar si v posledním domácím zápase poradil s Valladolidem

Fotbalisté Eibaru se rozloučili s domácím prostředím v této sezoně výhrou nad Valladolidem 3:1. Porážka hosty nemusí tolik mrzet, neboť před posledním kolem už jsou zachráněni.

Oba celky už měly před utkáním jistotu záchrany, a tak mohly hrát uvolněně. V prvním poločase to bylo znát, jak Eibar, tak i Valladolid se snažily směrem dopředu něco vymyslet a postupně přibývalo šancí.

Ve 12. minutě nedosáhl na centr na zadní tyči hostující Moyano a o dvě minuty později před Rodríguezem neuspěl ani Sandro Ramírez. Efektivnější byl v tomto případě Eibar, který šel ve 21. minutě do vedení. Na centr Pedra Leóna si naskočil Pedro Bigas a domácí vedli 1:0. Tento stav navíc netrval dlouho a o sedm minut později domácí zvýšili na 2:0. Nutno podotknout, že jim to Valladolid hrubými chybami dovolil. Fede zahrál špatnou malou domu, brankář navíc podklouzl a Takaši Inui neměl problém dopravit balón do sítě. Eibar měl i další šance, ale Leónovu hlavičku Caro lapil.

Valladolid potřeboval o přestávce nějaký impuls a toho se dočkal v podobě příchodu Sergiho Guardioly, nicméně aktivnější zůstávali domácí. Technický pokus Leóna skvěle vyrazil Caro a De Blasisovi chyběl ke třetímu gólu opravdu kousek.

A tak nakonec udeřilo na druhé straně. Rodríguez fauloval ve vápně Ünala a Valladolid měl k dispozici pokutový kop. Nově příchozí Sergi Guardiola ho proměnil a snížil z pohledu Valladolidu na 1:2. Hosté pak výrazně ožili a závěr zápasu byl plný nevyužitých šancí. Bylo to kdo s koho, buď Valladolid vyrovná, nebo Eibar přidá třetí gól. Stalo se to druhé, ve druhé minutě nastavení fauloval Nacho Martínez Charlese a další nařízenou penaltu proměnil Pablo De Blasis.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele