4. kolo
15.09.2019 12:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Espanyol v Eibaru otočil výsledek a poprvé vyhrál

Espanyol ukončil čekání na první výhru a v Eibaru triumfoval po obrátce 2:1. V nepříliš záživném utkání byli hosté produktivnějším týmem, a přestože jako první ve druhém poločase inkasovali, dokázali výsledek zvrátit ve svůj prospěch. Na gól Ramise odpověděli Ferreyra a Granero.

Oba celky pro sebe chtěly ukořistit první ligové vítězství, ale logicky se mohl radovat jen jeden. Začátek zápasu patřil spíše hostům, kteří několikrát dokázali zaměstnat brankáře Dmitroviće. Převaha Katalánců ale netrvala věčně, Eibar srovnal hru a místo vyložených šancí, byly k vidění jen dílčí pokusy.

Například Charlesovo akrobatické zakončení skončilo těsně vedle a přesnost chyběla pár minut před přestávkou i Enrichovi. Když to směrem dopředu nešlo, tak si Orellana zkoušel vymodlit penaltu na Vilovi, ale u sudího Pizarra neuspěl. V nastaveném čase prvního poločasu měl Eibar největší příležitost na skórování, jenomže Expósito v dobré pozici stejně jako jeho předchůdci netrefil branku.

V prvním poločase se jak Eibaru, tak i Espanyolu ani jednou nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi. Na všechny zajímavé okamžiky si museli diváci počkat až na druhý poločas. A dlouho to netrvalo. V 58. minutě šli domácí do vedení. Standardní situaci Orellany zahranou na přední tyč prodloužil ideálně hlavou Iván Ramis a Diego López byl bez šance.

Espanyol měl štěstí po hodině hry, kdy zvyšoval na rozdíl dvou branek opět Ramis, ale gól nemohl být pro nedovolené počínání uznán.

Čtvrt hodiny před koncem se dočkal Espanyol vyrovnání. Stačila k tomu jedna povedená přihrávka za obranou linii domácích a rozeběhnutý Facundo Ferreyra svůj postup zakončil gólem. Eibar přišel o náskok a bylo ještě hůře, protože hned za tři minuty otočil výsledek Esteban Granero. Pedrosa hrubě chyboval na půlící čáře, čehož hosté využili k rychlému protiútoku a Granero takřka na brankové čáře dotlačil balón do sítě.

Espanyol nebyl v zápase vyloženě lepším týmem, jenže dokázal využít domácího zaváhání a nakonec pro sebe získal první tři body v nové sezoně. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení stopera Nalda v nastaveném čase.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele