14. kolo
24.11.2019 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Eibar doma opět prohrál, od Alavésu inkasoval v závěru dva góly

Těžká porážka od Realu Madrid zanechala na Eibaru stopy, protože ani po reprezentační přestávce se mu nepodařilo bodovat. Eibar tentokrát doma podlehl Deportivu Alavés, pro který je to zároveň druhé vítězství v řadě. Utkání dlouho směřovalo k nerozhodnému výsledku, ovšem v závěrečné pětiminutovce Dmitrović dvakrát, z kopačky Josela, inkasoval.

Od začátku se hrál rychlý, svižný fotbal s šancemi na obou stranách. Uběhlo jen pár minut a Aleix Vidal předložil balón Borju Sainzovi a Dmitrović jeho střelu z úhlu lehce škrtal mimo branku. O tři minuty později to zahučelo i na druhé straně, rána Kikeho Garcíi prolétla těsně vedle. Stejný hráč měl dobrou příležitost i ve 14. minutě, kdy po zpětné přihrávce trefil jen obránce Martína.

Divočejší začátek pak vystřídala klidnější fáze a až ve 32. minutě se znovu připomněl nebezpečnou hlavičkou Kike García. Brankář Pacheco skvěle zasáhl a balón vyškrábl na rohový kop. Eibar neprolomil nerozhodný výsledek ani po standardní situaci Coteho, jeho střelu zastavil Pacheco a nic dalšího už se v prvním poločase neudálo.

I po změně stran si oba celky dokázaly vytvořit gólovku, ovšem s jejich proměňováním to bylo tristní. Lucas Pérez nejprve v pádu nedokázal překonat Dmitroviće a po něm na druhé straně Pacheco vyrazil střelu Coteho a následná dorážka Orellany byla na poslední chvíli zablokována.

Oba brankáři předváděli dobré výkony. V 71. minutě donutil Pacheca k dalšímu zákroku střelou Charles a hostujícímu Burkemu zase scházela větší přesnost. Eibar byl možná o něco aktivnější, jenomže mu to nebylo nic platné, když pět minut před koncem propálil Dmitroviće po zpětné přihrávce Joselu a Alavés vedl 1:0. Domácí měli na vyrovnání málo času, navíc Alavés jim přidal další zásah v nastavení. Přečíslení 3 na 2 potrestal svým druhým gólem v zápase Joselu. Alavés porazil Eibar 2:0 a do Andalusie si veze cenné tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele