4. kolo
14.09.2019 13:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Výtečná druhá půle Levante nestačila, Real děkuje Benzemovi

Real Madrid tentokrát neponechal nic náhodě a tři body zůstávají na stadionu Santiaga Bernabéua. Vděčí za to především prvnímu poločasu, ve kterém Bílý balet naprosto dominoval a nasázel soupeři tři branky. Levante však po změně stran dokázala utkání dvěma góly zdramatizovat.

Bylo to utkání dvou zcela odlišných poločasů. V tom prvním hrál prim Real, který naprosto dominoval a svého soupeře nepustil téměř k ničemu. Hlavní hvězdou v jeho barvách je jasně Karim Benzema, který vstřelil dvě branky za 31 minut. Další přidal ještě Casemiro a chvíli to vypadalo na debakl. Po změně stran ale Real naprosto odešel a přestal hrát. Hostům však ani dva góly na body nestačily.

Prvních patnáct minut mnoho fotbalové krásy nenabídlo, spíš se jednalo o zdlouhavou okopávanou. V momentě, kdy hráči Realu svou kombinaci zrychlili, nastal zvrat, protože Levante jejich akce nedokázalo zastavovat. Obrana Levante se náhle ocitla v problémech a málem z ní ve 21. minutě těžili domácí. V pokutovém území padl k zemi James Rodriguez a sudí musel chvíli přemýšlet, než fanouškům Realu vzal naději na penaltu.

Místy až drtivý tlak domácího týmu se však přesto brzy promítl i do skóre. Konkrétně ve 27. minutě, když se na pravé straně hřiště uvolnil Dani Carvajal a krásným pasem oslovil nabíhajícího Karima Benzemu. Francouzský šutér poděkoval a parádní hlavičkou prostřelil brankáře Aitora Fernándeze.

Benzema působil jako dravec cítící kořist a o pět minut později přidal svou druhou branku. Do šance ho vysunul opět skvělou nahrávkou Rodriguez, Benzema si pokryl míč a zamířil k tyči, kam Fernández nedosáhl - 2:0.

Aby toho na obránce Levante nebylo málo, do konce první půle inkasovali ještě jednou. Do trochu netradičního náběhu se dostal Casemiro, který si naběhl před bránu. Tam ho dobře viděl mladík Vinicius a poslal mu přes vápno přihrávku, kterou nešlo nevyužít.

Zřejmě to bylo tak vysokým skóre, že se hráči Realu uspokojili a přestali být tak obezřetní. Druhá půle totiž vypadala přesně opačně. Hned pět minut po návratu hráčů na hřiště totiž Levante dokázalo snížit. Po nenápadné kombinaci Levante se do vápna Realu přiřítil centr ze strany a obránci slavného klubu zapomněli na Borju Mayorala. Mimochodem někdejšího odchovance Realu - 3:1.

Levante pochopilo, že i s Realem se dá hrát a že je zranitelný. Samo si ale muselo dávat pozor na výpady zkušených hráčů a mnoho nechybělo například Karimu Benzemovi, aby zkompletoval hattrick. Po hodině hry se navíc prosadil Vinicius, jenže kvůli ofsajdu Hazarda nebyla branka uznána. Regulérní gól však padl na opačné straně. V 77. minutě Levante rozehrávalo rohový kop, který vracel do ohně Campaña. Jeho ostrý pas našel na zadní tyči střídajícího Gonzala Melera, který už si poradil. Víc ale Levante nezvládlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat
Pharrell

skoro

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
boryland

2:2...………...

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
dextroza_m

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele