8. kolo
05.10.2019 16:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Real Madrid po přestřelce s Granadou nadále vede ligu

Hráči Realu Madrid udrželi vedení ve španělské nejvyšší soutěži, když v šestigólovém trháku přestříleli Granadu 4:2. "Bílý balet" byl v utkání dominantnější, v poločase vedl o dva góly a ve druhém dějství dokonce o tři, ale soupeř se nevzdával a nakonec dokázal utkání zdramatizovat.

V sestavě Realu chyběl brankář Thibaut Courtois, kterého nahradil Alphonse Aréola, jinak byla zahajovací sestava vcelku očekávaná. Real Madrid byl na Santiago Bernabéu velkým favoritem a cokoliv jiného, než zisk tří bodů by bylo považováno za velké překvapení.

Dlouho to netrvalo a Granada rychle inkasovala. Už po 120 sekundách uklidnil domácí příznivce obvyklý kanonýr Karim Benzema, který na zadní tyči pohodlně zakončil Baleovo přesnou přihrávku. Zidaneho tým si nemohl přát lepší začátek, Real byl navíc nadále lepší a další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Před Carvalajem dobře zasáhl brankář Rui Silva a o chvíli později museli domácí poprvé střídat. Toni Kroos si přivodil zranění a na plac šel naopak uzdravený Luka Modrić. Už na začátku prvního poločas museli střídat i hosté, hrací plochu opustil vinou zranění Montoro, kterého nahradil Gonalons.

Každopádně Real převahu ještě do poločasu zvýraznil. Těsně před odchodem do šaten unikl obraně Eden Hazard a svůj samostatný postup zakončil nechytatelnou střelou pod břevno. Po obrátce "Bílý balet" dál režíroval hru a v 60. minutě už vedl o tři góly. Parádní pumelicí ze střední vzdálenosti se prosadil Luka Modrić a fanouškům dal jasný vzkaz, že je po zranění zpátky. O devět minut později se Granadě podařilo výsledek zkorigovat, když Darwin Machís proměnil pokutový kop nařízený po faulu brankáře Aréoly. Čtvrthodinu před koncem pak příznivci Galacticos znervózněli, kdy už na rozdíl jediného gólu snížil po rohovém kopu Domingos Duarte.

Real se musel o výsledek obávat, ale Granadu nakonec k ničemu nepustil, aby v nastavení definitivně rozhodl. Přihrávka Odriozoly prošla až k volnému Jamesi Rodríguézovi a kolumbijský záložník uzavřel střelecký účet utkání. Real Madrid porazil Granadu 4:2 a nadále vévodí celé LaLize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
boryland

1:1...…………...

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele