33. kolo
02.07.2020 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sergio Ramos proměnil penaltu a Real vykročil vstříc titulu

Real Madrid se ve čtvrtečním utkání proti Getafe výrazně přiblížil titulu, když jediným gólem Sergia Ramose udolal soupeře. Výhra 1:0 znamená, že Real má na čele před Barcelonou již čtyřbodový náskok. Pět kol před koncem soutěže se může jednat o zcela zásadní krok k mistrovskému poháru.

Zásadní je to výsledek i pro Getafe, které citelně ztratilo v boji o Ligu mistrů. Na čtvrté místo ztrácejí svěřenci Pepeho Bordaláse pět bodů.

Real si byl svého postavení před zápasem dobře vědom a byl také velkým favoritem. Getafe mu toho v úvodu zas tolik nedovolilo, jedinou výraznější šanci měl ve 24. minutě Vinícius Júnior, ale toho výtečně vychytal Soría. Velká nepříjemnost potkala Zinédina Zidana zhruba po půlhodině hry, kdy musel pro zranění opustit hřiště stoper Varane. Naštěstí šířka kádru Realu umožnila "zalepit" post Ederem Militaem. Domácí o chvíli později zahodili i druhou větší šanci, když Isca vychytal pozorný Soría.

Getafe hrálo v madridském derby chytře, nedostávalo se pod enormní tlak Realu a skutečně dlouho to vypadalo na nerozhodný výsledek. Hosté nakonec udělali jednu vážnou chybu,kterou pak Real nemilosrdně potrestal. Dani Carvajal přepadl přes obránce a sudí se rozhodl písknout penaltu, kterou Sergio Ramos přízemní střelou proměnil.

Hosté neměli na vyrovnání příliš času a Real jim ve zbytku stejně nic nedovolil. Bílý balet si po výhře 1:0 upevnil vedení v tabulce a výrazně se přiblížil k titulu. Naopak Getafe v boji o Ligu mistrů ztratilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

7-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele