14. kolo
23.11.2019 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Canales v závěru urval výhru Betisu nad Valencií

Po reprezentační přestávce zabral Betis, který doma zaslouženě porazil Valencii 2:1. Domácí byli mnohem nebezpečnější, ale dlouho se nedokázali přes obranný blok Netopýrů prosadit. O tom, že tři body zůstanou v Andalusii, rozhodl až ve třetí minutě nastavení bývalý hráč Valencie Sergio Canales.

Úvodní minuty zápasu na stadionu Benita Villamarína patřily spíše Betisu, jak už to ale občas bývá, nebezpečnější byli hosté. V 10. minutě rozehrála Valencia rohový kop nakrátko a následný Rodrigův centr poslal těsně vedle Mangala. Na druhé straně až Sidnei prověřil Cillessena a dorážka Canalese se mezi tyče nevešla. V Seville se vůbec nehrál špatný fotbal a bezbrankový výsledek nakonec vydržel do 32. minuty. Torres se na pravé straně šikovně uvolnil do šestnáctky a jeho sraženou přihrávku dopravil do sítě Maxi Gómez.

Valencia se radovala z vedoucí branky pouhých pět minut. Na levé straně hřiště zatáhl balón do šestnáctky Moreno a nestárnoucí Joaquín podobně jako před ním Gómez dopravil balón do sítě. Byla to prakticky totožná situace, ovšem jen z opačné strany hřiště. Betis v závěru prvního poločasu ožil a měl obrovské šance strhnout vedení na svojí stranu. Emerson po Fekirově centru těsně minul a pak sám Fekir donutil k zákroku Cillessena. Betis ve všech důležitých statistikách vedl, na branky to ale bylo 1:1.

Jak Betis první poločas zakončil, tak začal ten druhý, tedy náporem. Do 60. minuty spalovali domácí jednu příležitost za druhou. Fekir a Emerson znamenali pro hosty velké nebezpečí, ale brankář Cillessen odolával. Betis se ne a ne prosadit a pozor si musel dávat i na zadní vrátka. Po Torresově sraženém centru se dostal ke střele Parejo a Robles musel vyrážet na rohový kop. Nerozhodný výsledek platil i v 84. minutě po další velké šanci Fekira, který obešel tři protihráče a povedenou ranou orazítkoval brankovou konstrukci. Tlak Béticos se v závěru stupňoval a nakonec skutečně vygradoval v rozhodující gól. Ve třetí minutě nastavení se postavil k volnému přímému kopu Sergio Canales a z na první pohled ne úplně výhodné pozice nádherně trefil horní roh branky. Cillessen na střelu nedosáhl a Betis tak v závěru urval vítězství nad Valencií 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele