27. kolo
08.03.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Betis porazil Real Madrid, ten tak zůstává na druhém místě

Real Madrid se sice po vítězství v El Clásicu opět vyhoupl do čela, ale po tomto kole zůstane na druhé příčce, protože v Andalusii nedokázal porazit Real Betis. Verdiblancos tak oloupili Real o body už po třetí v řadě. Betis v utkání vedl díky brance Sidneie, ale Merengues ještě do poločasu z pokutového kopu vyrovnali a rozhodnout tak musel druhý poločas a vítězná branka Cristiana Tella.

Začátek zápasu byl ze strany Realu Madrid poměrně opatrný. Hosté dobře věděli co je v sázce a že Betis je mimořádně nebezpečným soupeřem. A tak se na první vážnější šanci muselo dlouho čekat. Až po půlhodině hry pálil nebezpečně Fekir a Courtois musel vyrážet na rohový kop. Na šanci se sice čekalo, ale bez branek první poločas neskončil. Nerozhodný stav vydržel až do 40. minuty, než po skrumáži napálil balón do sítě Sidnei a Betis vedl 1:0.

Real Madrid do té doby nic zajímavého nepředvedl. V nastaveném čase ale sehrál akci, na jejímž konci byl pád Marcela v pokutovém území. Ke kontaktu se Sidneiem bezpochyby došlo, takže nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Karim Benzema ho s přehledem proměnil a srovnal do šaten na 1:1.

I po změně stran se hrála vyrovnaná partie. V 55. minutě mohl jít Betis znovu do vedení, po rychle sehraném kontru totiž postupoval sám na Courtoise veterán Joaquín, belgického brankáře dokázal obejít, ale pak netrefil prázdnou branku a definitivní nebezpečí z pohledu Merengues uhasil Varane.

Dvacet minut před koncem zase zahrozil Real Madrid. Modrićův pokus Robles vyrazil a následně Ferland Mendy napálil balón do břevna! Betis měl v tomto případě velké štěstí, ale proti Merengues rozhodně nebránil a čtvrthodinu před koncem po dobré spolupráci střílel nad Guardado. V 82. minutě postihla madridský velkoklub hotová pohroma, po ztrátě balónu na útočné polovině následoval rychlý kontr Betisu a vítězná branka Cristiana Tella, který prostřelil Courtoise.

Merengues měli na odpověď málo času a vyrovnat nakonec skutečně nestihli. Porážkou 1:2 znehodnotili výhru v El Clásicu a přišli o vedoucí příčku právě na úkor Barcelony.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pharrell

0:3

Reagovat
boryland

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
boryland

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Filip236

1:3

Reagovat
boryland

1:0 ramos vl.,..........

Reagovat
Lamskej#RMCF

Tvle to bude těžký match.. A bysme o to clasico nepřišli hned první zápas jakákoliv výhra, jakýmkoliv způsobem

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele