4. kolo
15.09.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslabený Betis si rozdělil body s Getafe

Dvě penalty, dvě červené karty a konečná remíza 1:1 byly k vidění na stadionu Benita Villamarín v Seville. Betis tak znovu nevyhrál, navíc to byl on, kdo přišel v průběhu zápasu o dva vyloučené hráče a navíc musel dohánět jednobrankové manko po proměněné penaltě Jaimeho Maty. Vyrovnání z pohledu domácích zařídil veterán a klubová legenda Joaquín.

Pro Betis to bylo třetí domácí vystoupení a zatímco před reprezentační pauzou porazil Leganés 2:1, tentokrát na tři body nedosáhl. Madridský celek urval v Andalusii další remízu, už třetí v řadě, ale na premiérové vítězství v letošní sezoně stále čeká.

Betis měl větší územní převahu, ale na rozdíl od svého soupeře byl méně efektivní a koneckonců i produktivní. Hosté začali velmi aktivně a už ve 4. minutě spálil obrovskou příležitost Cucurella, když z úhlu orazítkoval tyčku! O několik minut později pak další útok Getafe skončil gólem, tedy přesněji řečeno pokutový kopem. Barragán šel do souboje dost nešťastně a to neuniklo pozornosti sudímu Gonzálezovi, který foukl do píšťalky. Jaime Mata si vybral zcela opačnou stranu, než kam skákal Robles a zařídil Getafe důležité vedení. Trable Betisu tím nekončily, protože ve 25. minutě uviděl červenou kartu za faul na Arambarriho William Carvalho a domácí museli hrát už takto brzo v početní nevýhodě.

Následnou standardní situaci v podání Jasona zlikvidoval Robles. Domácí si i přes tento handicap dokázali vytvořit dobrou šanci na vyrovnání, ale Canalesovu štiplavou ránu vyrazil Soría na rohový kop. V závěru prvního poločasu ještě vyzkoušel Roblese Molina, ovšem Getafe se muselo spokojit "jen" s jednobrankovým vedením.

Po změně stran zahrozili jako první hráči Betisu, skvělou individuální akcí na sebe upozornil Pedraza, avšak konečná střela byla nepřesná. Getafe nedokázalo Betisu vstřelit druhý gól a nakonec za to draze zaplatilo. Dvacet minut před koncem fauloval Fekira ve vlastním vápně Dakonam a i ve prospěch domácích odpískal sudí pokutový kop. Veterán Joaquín prokázal nervy ze železa, penaltu uklidil do spodního rohu branky a srovnal na 1:1.

Getafe nechtělo remízu a není se čemu divit, když celý zápas hrálo v početní převaze. Tři minuty před koncem se Bordalásovým svěřencům podařilo vstřelit další gól, ale přihrávka Cucurelly na Ángela Rodrígueze směřovala do ofsajdu, takž veškeré vzrušení bylo zbytečné. V nastaveném čase přišli domácí ještě o jednoho hráče. Za faul loktem se poroučel ze hřiště Morón, ale Betis už další gól ve zbytku zápasu neinkasoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele