20. kolo
19.01.2020 12:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Mallorca nečekaně smetla Valencii, vysokou výhru režíroval Budimir

Jak by se mělo bojovat o záchranu předvedla v nedělním zápase španělské ligy Mallorca. Ostrované si vyšlápli na osmifinalistu Ligy mistrů Valencii, které jenom za první poločas nastříleli tři góly. Valencia navíc přišla ve druhém poločase o klíčového záložníka Daniho Pareja a Mallorca v početní převaze dala výsledku konečnou podobu.

Mallorca prožila na stadionu Iberostar skvělé odpoledne, málokdo totiž čekal, že s Valencií zatočí už v prvním poločase. Netopýři vstoupili do utkání hodně lehkovážně a v 7. minutě po standardní situaci nechali hlavičkovat osamoceného Antonia Raílla, který otevřel střelecký účet utkání. Ve 22. minutě navíc tečoval Rodríguezovu střelu kolenem Ante Budimir a Mallorca navýšila svůj náskok na rozdíl dvou branek.

Hosté se každopádně ne a ne probudit a na hřišti dál dominovala Mallorca. Po ráně Rodrígueze musel zasáhnout Doménech a dorážející Lago Júnior se nachytal v ofsajdu. Poločas hrůzy z pohledu Valencie završil druhým gólem v zápase Ante Budimir. Ve 41. minutě si skrze bránícího protihráče udělal prostor a tvrdou ranou k tyči dal 3:0. Deprimovaný kouč Alberto Celades ještě před přestávkou sáhl ke střídání a o poločase zřejmě nešetřil hlasivkami.

K očekávanému zlepšení ale nedošlo. Krátce po změně stran uviděl po faulu na Budimira druhou žlutou kartu Dani Parejo a jakékoliv ambice stáhnout manko vzaly za své. Deset minut před koncem zvyšovali Bermellones už na 4:0, když po Budimirově přiklepnutí vypálil nechytatelně k tyči Dani Rodríguez. Vysokou porážku hosté alespoň zmírnili gólem Ferrana Torrese.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

0:5

Reagovat
Elmas

Reagovat
Pharrell

stane se , priste to bude lepší....

Reagovat
waynemarkrooney

1:0

Reagovat
Mass

Navíc opravdu špatnej fotbal od Valencie. Když už to začíná vypadat aspoň trochu sympaticky, tak zase přijde takovej zápas, kdy hráči buď zmateně pobíhají sem a tam a nebo se radši nesnaží vůbec. A Dani Parejo kapitán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele